VIDEO/ ZNA KANADSKI MILIONER

Jednostavno je, evo trika kako postati ekstremno bogat?!

Arhiva27.01.14, 08:39h

To je fantastično. To će inspirisati ljude i motivisati ih da se ugledaju na taj jedan procenat najbogatijih. Reći će sebi: postaću jedna od tih osoba, boriću se kako bih dospio na vrh"– kazao je kanadski milioner

Kevin O'Leary

Kanadski biznismen Kevin O'Leary izjavio je da je „fantastična vijest” izveštaj vodeće svjetske humanitarne organizacije Oksfam u kojem se ističe da se polovina svjetskog bogatstva nalazi u rukama 85 ljudi.

"Naravno da smatram da je to super" – izjavio je u emisiji posvećenoj ekonomiji na kanadskom kanalu CBC.

"U čemu je problem" – pitao je O'Liri koji je uvjeren da će ta statistika podstaći siromašne ljude širom svijeta da zasuču rukave i nešto učine sa svojim životima, prenosi Kurir.rs.

"To je fantastično. To će inspirisati ljude i motivisati ih da se ugledaju na taj jedan procenat najbogatijih. Reći će sebi: postaću jedna od tih osoba, boriću se kako bih dospio na vrh" – kazao je kanadski milioner.

Zapanjena ovim odgovorom, voditeljica ga je upitala da li „neko ko zarađuje dolar dnevno u Africi mora da se probudi sa mišlju da će jednog danas postati novi Bill Gates”.

Na šta je O'Liri ne trepnuvši odgovorio: „To je motivacija koja je svima potrebna. Nemojte mi govoriti o redistribuciji bogatstva. To se nikada neće desiti, ok? Ali, ako naporno radite, moći ćete jednog dana da postanete ekstremno bogati.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook