FINALE EP U RUKOMETU U DANSKOJ

Francuzi nadmoćno protiv Danaca do trećeg evropskog zlata!

Arhiva26.01.14, 19:37h

Francuzi su savladali Dance pred 15.000 danskih navijača, a izabranici Claudea Oneste su dominirali od početka meča, i odmah stavili do znanja Dancima da žele zlato

Rukomet_Francuska_DanskaAktuelni osvajač zlatne medalje sa Olimpijskih igara reprezentacija Francuske je novi evropski prvak, i to po treći put u svojoj historiji...

Francuzi su savladali Dance pred 15.000 danskih navijača, a izabranici Claudea Oneste su dominirali od početka meča, i odmah stavili do znanja Dancima da žele zlato. Prema svemu prikazanom ne samo na finalnom meču, nego od početka prvenstva, Francuzi su sasvim zasluženo slavili, konačna razlika u rezultatu nije vjerovatno pravo mjerilo snaga. A meč između Danske i Francuske je utakmica sa najviše golova u jednom finalu.

Konačni poredak reprezentacija na 11. evropskom prvenstvu u Danskoj:

1. Francuska
2. Danska
3. Španija
4. Hrvatska
5. Island
6. Poljska
7. Švedska
8. Mađarska
9. Rusija
10. Makedonija
11. Austrija
12. Bjelorusija
13. Srbija
14. Norveška
15. Češka
16. Crna Gora

(Fena)


Trikolori su imali sjajno prvo poluvrijeme, a briljirao je svaki igrač kojeg je Onesta poslao na teren. Francuska je otvorila meč sa 3:0, a svoj prvi gol Danci postižu u 5. minuti preko Hansena za 3:1. U narednih 15 minuta potpuna dominacija Francuza koji su do 20. minute napravili "+10", bilo je 17:7.

Do kraja poluvremena i Landin je uspio sakupiti koju odbranu, za razliku od sjajnog Omeyera, pa su uspjeli na odmor otići sa zaostatkom od "-7", bilo je 23:17.

U drugom dijelu slična priča, Francuzi su nastavili sa perfektnom igrom a do 45. minute su imali "+8"(32:24), i samo dvije tehničke greške. U svakom pogledu igra Francske je bila sjajna i dopadljiva, dok se Danska nije mogla samo osloniti na Mikkela Hansena, koji je jedini bio raspoložen za igru, ali i nedovoljan za bolji rezultat čete selektora Vilbeka, a prednost Francuza je rasla i do deset golova.

Posljednjih pet-šest minuta Onesta je dao priliku igračima s klupe, da zabilježe koju minutu u finalu. Konačan rezultat je glasio 41:32.

Guigou je postigao deset golova, a Valentin Porte devet, Abalo je dodao sedam, a Karabatić i Narcisse su dodali po šest golova. a Omeyer je sakupio 12 odbrana. Kod Danske Hansen je postigao devet golova, i bio njihov najbolji igrač.

(scsport/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook