TEŽAK ŽRIJEB ZA RUKOMETAŠE BIH

Zmajevi nisu imali sreće: U baražu igraju protiv Islanda!

Arhiva26.01.14, 13:34h

Prvi susreti baraža na rasporedu su 7./8. juna, a revanši sedam dana kasnije. Na SP-u, koje je na rasporedu od 17. januara do 1. februara 2015. godine, učestvovat će 24 ekipe, od kojih 13 iz Evrope. Uz domaćina Katar, plasman su već osigurale svjetski prvak Španija te polufinalisti Evropskog prvenstva Hrvatska, Danska i Francuska

Bh. rukometaši

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u dodatnim kvalifikacijama (baražu) za nastup na svjetskom prvenstvu 2015. u Krataru  igrat će protiv selekcije Islanda, određeno je  žrijebom  koji je posljednjeg dana Evropskog prvenstva u danskom Herningu obavila  Evropska rukometna federacija (EHF).

Žrijebom je također određeno da bh. reprezentacja  bude domaćin u prvom susretu.Prva prva utakmica baraža igrat će se  7. ili 8. juna, a revanš 14. ili 15. juna u Islandu.

Pored para BiH - Island u Herningu je u toku žrijeb još osama parova baraža.

Na SP-u u Kataru, koje je na rasporedu od 17. januara do 1. februara 2015., učestvovat će 24 ekipe, od kojih 13 iz Evrope. Uz domaćina Katar, plasman su već osigurale svjetski prvak Španija te polufinalisti Evropskog prvenstva Hrvatska, Danska i Francuska.

Parovi:

Mađarska-Slovenija
Rumunija-Švedska
Poljska-Njemačka
Grčka-Makedonija
Srbija-Češka
Rusija-Litvanija
BiH-Island
Austrija-Norveška
Crna Gora-Bjelorusija

(Fena/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook