OPOZICIJA NIJE PRIHVATILAM PRIJEDLOG PREDSJEDNIKA

Vitalij Kličko odbio Viktora Janukoviča, nemiri i dalje bjesne Ukrajinom

Arhiva26.01.14, 09:55h

Bivši bokserski šampion Vitalij Kličko poručio je da se moraju održati predsjednički izbori, a Arsenij Jacenjuk, jedan od lidera opozicije, da se donese novi ustav. Kličko je dodao da će se pregovori nastaviti

ukrajina protesti
Ukrajinska opozicija je odbila prijedlog predsjednika Ukrajine Viktora Janukoviča da preuzme mjesto premijera, javlja Russia Today, a, kao što je i najavljeno, protesti su nastavljeni tokom noći, prenosi Oslobođenje.ba.

Bivši bokserski šampion Vitalij Kličko poručio je da se moraju održati predsjednički izbori, a Arsenij Jacenjuk, jedan od lidera opozicije, da se donese novi ustav. Kličko je dodao da će se pregovori nastaviti, javio je reporter RT.

"Naš zahtjev je da se održe predsjednički izbori ove godine... Nećemo odustajati, ali razgovori će biti nastavljeni", rekao je demonstrantima Kličko nakon što je Janukovič ponudio opoziciji mjesto premijera da bi se okončala kriza u zemlji, prenijela je agencija AFP.

Arsenij Jacenjuk poručio je demonstrantima da je opozicija spremna da preuzme odgovornost, odvede Ukrajinu u EU i oslobodi Juliju Timošenko, prenosi Tanjug.

Agencija AP je prenijela da je Jacenjuk poručio da je opozicija spremna da vodi zemlju, ali ne i da odmah prihvati ponudu predsjednika Janukoviča da on postane premijer.

Predsednik Janukovič takođe je obećao da će razmotriti mogućnost da izmijeni ukrajinski ustav, po kojem šef države ima veoma velika ovlaštenja, ili raspisivanjem referenduma ili usvajanjem zakona.

U sukobima demonstranata i policije u centru Kijeva do sada je život izgubilo šest aktivista opozicije.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook