ENERGOINVEST

Katarsko tržište je velika prilika za nove poslove

Arhiva26.01.14, 09:49h

Energoinvest je u saradnji s lokalnom kompanijom UNICOM u jesen 2012. godine predao ponudu za izgradnju trafostanica 66 na 11 kW u vrijednosti od 44 miliona eura, tj. 56 miliona eura za dva lota. Ove dvije ponude su u okviru velikog elektro-energetskog projekta STAGE 11, investitora Katarske elektroprivrede (Kahram)

Energoinvest

Katar je definitivno tržište koje je u ekspanziji, naročito u infrastrukturnom sektoru, gdje Energoinvest d.d. Sarajevo može pružiti svoje usluge.

- Ranije smo imali određenih neriješenih problema koji su, u martu prošle godine tokom posjete bh. državno-privredne delegacije toj državi, riješeni. Uzimajući u obzir njihove pripreme za velika sportska takmičenja jasno je da će u Kataru svoj udio tražiti najvažniji svjetski privredni igrači. Mi jesmo zainteresirani, imamo načina kako da budemo konkurentni i vjerujem da ćemo s našim poslovnim partnerima dobiti neki od poslova - kazali su za Fenu u Energoinvestu.

Energoinvest je u saradnji s lokalnom kompanijom UNICOM u jesen 2012. godine predao ponudu za izgradnju trafostanica 66 na 11 kW u vrijednosti od 44 miliona eura, tj. 56 miliona eura za dva lota. Ove dvije ponude su u okviru velikog elektro-energetskog projekta STAGE 11, investitora Katarske elektroprivrede (Kahram).

- Energoinvest je, po ponudi, zadužen za projektovanje inženjering i nadzor, a za građevinske radove naš lokalni partner. Ponuda je još u opciji i nemamo obavijesti o plasmanu, ali očekujemo da će nam biti dodijeljen jedan od poslova. U slučaju dobivanja jednog od ovih poslova, aktivirali bismo regionalno predstavništvo Energoinvesta za zemlje Zaljeva, i time stvorili uvjete za naše daljnje širenje na tom tržištu - kazali su u Energoinvestu.

(Fena/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook