RASVIJETLJENO UBISTVO VLASNIKA CASABLANCE

U Bosanskoj Gradišci sin naručio okrutnu likvidaciju oca - zbog novca?!

Arhiva25.01.14, 16:54h

Na osnovu prikupljenih informacija i dokaznog materijala utvrđeno je da je Robert Stijaković nagovorio Dujića da izvrši teško ubistvo, što je on i učinio 22. januara u večernjim satima

Policija RSPolicija je uhapsila dvije osobe za koja se sumnja da su ubile vlasnika kafe bara Casablanca u Kočićevu kod Bosanske Gradiške Radovana Stijakovića.

Kako saznaje Oslobođenje, uhapšen je 25-godišnji Robert Stijaković, sin ubijenog Stijakovića, koji se sumnjiči za podstrekavanje na ubistvo, dok je drugi uhapšeni Danijel Dujić (25) kojem se na teret stavlja ubistvo.

Na osnovu prikupljenih informacija i dokaznog materijala utvrđeno je da je Robert Stijaković nagovorio Dujića da izvrši teško ubistvo, što je on i učinio 22. januara u večernjim satima.

Dujić je došao do kuće ubijenog, i kroz prozor, iz automatske puške, pucao u njega nanijevši mu više prostrelnih i ustrelnih rana od kojih je preminuo.

Motiv ubistva je koristoljublje, utvrdila je policija.

Policija je izvršila pretres kuće i pomoćnih objekata na više lokacija u vlasništvu osumnjičenih i tom prilikom je pronađeno 10 pušaka i tri pištolja različitog kalibra i oko 500 komada municije.

O svemu navedenom upoznat je postupajući tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se uhapšeni uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima danas sprovedu u Okružno tužilaštvo Banja Luka na dalje postupanje.

Stijaković (49) ubijen je u kući rafalom iz puške u srijedu, 22. januara, između 23.30 sati i ponoći. Tijelo Stijakovića pronašao je njegov sin narednog jutra. Stijeković je bio u sjedećem položaju za kompjuterom.

(Oslobođenje/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook