LAURENT BLANC POTVRDIO

Pjanić nam je interesantan, mogao bi biti dobra alternativa za Cabayea

Arhiva24.01.14, 20:03h

Četrdesetosmogodišnji trener se nada da će Cabayea dovesti na "Park prinčeva", ali je otkrio da bi Pjanić, koji je iz Lyona 2011. došao u Romu, mogao biti alternativa

miralem pjanic DEPOTrener Paris Saint-Germaina Laurent Blanc izjavio je da su Yohan Cabaye i Miralem Pjanić na meti lidera francuskog prvenstva.

Veznjak Newcastle Uniteda Cabaye odavno uživa povjerenje Blanca, koji je sarađivao s njim dok je bio selektor francuske reprezentacije.

Četrdesetosmogodišnji trener se nada da će Cabayea dovesti na "Park prinčeva", ali je otkrio da bi Pjanić, koji je iz Lyona 2011. došao u Romu, mogao biti alternativa, prenosi "Goal".

- Da, Pjanić nam je interesantan. Mogao bi biti dobra alternativa za Cabayea. Obojica su na meti PSG-a, riječ je o tehnički potkovanim igračima koji imaju sličan profil. Ako ove zime dovedemo veznjaka bit ću sretan - kazao je Blanc na pres-konferenciji.

Roma je, pak, odbacila navode da je pregovorima s PSG-om o Pjanićevom transferu.

- AS Roma želi saopćiti da ne postoje pregovori u vezi s odlaskom Pjanića - napisao je zvaničnik Rome na Twitteru.

Branitelj naslova prvaka Francuske vodeći je na tabeli, a u susretu protiv Guingampa želi se vratiti na pobjednički kolosjek nakon poraza od Montpelliera u Kupu.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook