DANI 'OTVORENIH VRATA' ZAVRŠAVAJU U SUBOTU

Navala u Gazi Husrev-begovu biblioteku: Otvorena prije pet dana, a već se u nju učlanilo 3.110 ljudi

Arhiva24.01.14, 15:41h

Do danas se u Biblioteku učlanilo 3110 osoba, a s obzirom da je sutra neradni dan, a ujedno i posljednji dan Otvorenih vrata Biblioteke, očekujemo da će posjećenost biti još veća, tako da predviđamo da će biti više od 3500 upisa u Biblioteku samo u ovoj sedmici, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću Gazi Husrev-begove biblioteke

Svečano otvorena nova zgrada Gazi Husrev-begove bibliotekeU subotu, 25. januara, završava se sedmica Otvrenih vrata Gazi Husrev-begove biblioteke.

Posjećenost Biblioteke je bila izvanredna. U periodu od 20. januara do danas Biblioteku je posjetilo više od 3000 ljudi, koji su imali priliku da se upoznaju sa uslugama, odjeljenjima, fondovima, izložbama i ostalim njenim sadržajima.

Građani Sarajeva, BiH, i šire dolazili su ovoj sedmici, i svakoga dana Biblioteka je bila puna posjetitelja svih uzrasta. Svi oni su izražavali čestitke i svoje zadovoljstvo onim što su imali priliku vidjeti i obići u Biblioteci.

Oni koji su izrazili želju da se učlane u Biblioteku dobili su besplatnu godišnju članarinu. Do danas se u Biblioteku učlanilo 3110 osoba, a s obzirom da je sutra neradni dan, a ujedno i  posljednji dan Otvorenih vrata Biblioteke, očekujemo da će posjećenost biti još veća,  tako da predviđamo da će biti više od 3500 upisa u Biblioteku samo u ovoj sedmici, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću Gazi Husrev-begove biblioteke.

(DEPO PORTAL/aa)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook