POZIVI UPUĆENI I IGRAČIMA SRPSKE NACIONALNOSTI

Tajni spisak: Ko će sve biti pozvan u reprezentaciju Kosova?!

Arhiva24.01.14, 08:28h

Kosovo bi uskoro trebalo da organizuje prijateljski meč i u njemu gotovo sigurno neće biti Srba

kosovo zastava
Fudbalski savez Kosova počeo je pregovore sa nekoliko igrača srpske nacionalnosti kako bi uskoro zaigrali u reprezentaciji.

Ovu informaciju beogradskim medijima potvrdio je Albert Bunjaki, selektor reprezentacije Kosova koja je nedavno dobila zeleno svetlo da igra prijateljske mečeve bez nacionalnih obilježja, prenosi Sport.ba.

“Ne želim da kažem koje igrače smo kontaktirali. Razumite me, mogao bih da im napravim problem. Neke igrače sam kontaktirao lično, a neke indirektno. Moj zadatak je da pronađem najbolje igrače za Kosovo bez obzira na njihovu nacionalnost”, rekao je Bunjaki.

Kosovo bi uskoro trebalo da organizuje prijateljski meč i u njemu gotovo sigurno neće biti Srba.

“Njima bismo prije svega napravili problem, ali kao što ste vidjeli posle raspada Jugoslavije, Srbi su igrali u svim reprezentacijama pa nema razloga da ne igraju za Kosovo. Svaki igrač, bez obzira na nacionalnost, ako ima kvalitet i želi da igra za Kosovo biće pozvan. Tu nema dileme.”

Za taj prvi meč Priština neće zvati ni kosovske Albance koji igraju za druge nacionalne selekcije u Evropi.

Albert Bunjaki, sličnog imena i prezimena kao fudbaler Albert Bunjaku koji nastupa za Švajcarsku, selektor je reprezentacije iz Prištine od 2009. godine.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook