ISTRAŽIVANJE POKAZALO

Desi se svima: Zašto plaču žene, a zašto muškarci?

Arhiva23.01.14, 17:04h

Kad god se osjećamo tužno ili nesretno desi nam se da pustimo koju suzu. Međutim, različite stvari mogu da nas navedu na plač

angelina jolie plac
Svi mi plačemo kada izgubimo dragu osobu, kućnog ljubimca ili doživimo neku drugu traumu, što je prirodno i normalno. Ipak, plačemo ponekad i kad nije sve tako crno, kad gledamo tužni film ili nam nagrnu suze radosnice kad čujemo lijepu vijest.

Žene su osjećajna bića i često znaju da se rasplaču, dok su muškarci nešto snažniji i barem u javnosti se suzdržavaju od toga da puste neku suzu. Znate li šta pripadnike oba pola najlakše rasplače?

Najnovije britansko istraživanje pokazalo je da ženski plač ipak najlakše izazivaju muškarci! Čak 75 odsto dama priznalo je da se rasplakalo zbog nekog postupka svog partnera. Ipak, ni muškarci nisu imuni na nesuglasice sa svojom dragom, pa se tako zbog ljubavnih problema barem ponekad izridalo 63 odsto ispitanika.

Isto tako, i momke i djevojke znaju da rasplaču i njihove majke, ali i šef ili kolege na poslu. U posljednjih pola godine zbog stresa na poslu rasplakalo se 32 odsto žena i 22 odsto muškaraca.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook