VIDEO/ CINEMA TV FILM DANA

Originalan, vrckav, ironičan - 'Kolja', večeras u 20 sati

Arhiva23.01.14, 13:15h

Uz mnogobrojne međunarodne i domaće filmske nagrade i nominacije valja istaknuti da je 'Kolja' dobio Oscara 1997. kao najbolji film s neengleskog govornog područja te Zlatni globus za tu kategoriju, a A. Chalimon je za svoju ulogu dobio Young Artist Award

cinema tvPolitički nepodobni filharmoničar, čelist, jedva spaja kraj s krajem svirajući po svadbama i pogrebima. Posao zahtijeva osiguran vlastiti prijevoz, no degradirani glazbenik za to nema novca pa stoga, premda nevoljko, pristaje biti plaćeni mladoženja u braku koji će mladoj Ruskinji, samohranoj majci mladog Kolje, poslužiti kao vrata za odlazak na Zapad.

Stjecajem okolnosti, nakon majčinog odlaska i bakinog infarkta, četverogodišnji Kolja pada na skrb starom neženji, protivniku svih obveza i, jasno, rusomrscu.

Uz mnogobrojne međunarodne i domaće filmske nagrade i nominacije valja istaknuti da je „Kolja“ dobio Oscara 1997. kao najbolji film s neengleskog govornog područja te Zlatni globus za tu kategoriju, a A. Chalimon je za svoju ulogu dobio Young Artist Award.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook