NEVJEROVATNA SLUČAJNOST

Drugarice postale sestre: Mame im zatrudnile sa istim davaocem sperme!

Arhiva21.01.14, 16:36h

Mikajla i Emili otkrile su da imaju slična interesovanja, a onda je uslijedilo otkriće o najznačajnijoj zajedničkoj crti - njih dvije imaju istog oca

mikajla i emili
Mikajla Stern-Ellis i Emili Napi upoznale su se kao brucoškinje Kalifornijskog univerziteta, odnosno Univerziteta "Tulejn". Otkrile su da imaju slična interesovanja, a onda je uslijedilo otkriće o najznačajnijoj zajedničkoj crti - njih dvije imaju istog oca, prenosi Kurir.rs.

"Radile smo jednu onlajn anketu, obje smo bile zainteresovane za "Vol Rezidental" koledž. Pogledala sam anketu, Emiline odgovore i vidjela da imamo dosta toga zajedničkog", kazala je Mikajla Stern-Ellis.

Ove dvije djevojke su se upoznale i vremenom postajale sve bliskije. Kada su se srele jednom priliku u kampusu u Nju Orelansu Mikajla (18) i Emili (19) su shvatile da su obje nastale vještačkom oplodnjom, donacijom spreme nepoznatog donatora.

Tokom zimskog raspusta Mikajla je roditeljima ispričala o svojoj novoj prijateljici. Videvši Emilinu sliku, Hajdi, Mikajlina mama je uvidjela ogromnu sličnost između svoje kćerke i njene drugarice. Roditelji su od Mikajle zatražili da zamoli Emili da im pošalje broj donatora sperme, odnosno svog biološkog oca.

I saznali su veliku novost, Mikajla i Emili su polusestre. Njih dvije su se prije toga često šalile da su zbog ogromnih sličnosti vjerovatno bliske rođake. A onda su uslijedili događaji koji su dokazali da biološka veza mora kad tad da se ispolji. Obje su se prijavile za predstavu "Vaginini monolozi" na "Tulejn" univerzitetu i obje dobile ulogu, obje su imale isti ukus za oblačenje i niz drugih stvari.

"Znala sam da je "Tulejn" pravi izbor za mene, a ovo mi je pokazalo da sam donijela pravu odluku", prokomentarisala je Mikajla. Prema njenim riječima, neki susreti u životu su predodređeni i dogode se bez obzira na okolnosti. Čim su saznale da su polusestre njih dve su na svojim Facebook profilima postavile zajedničke fotografije. Profilna fotografija im je ista, na njoj su njih dvije zagrljene.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook