SKANDALOZAN AUDIO DOKUMENT/ BRAĆA PO BLOKADI (II)

Kako urednik Avdić bira sudije Ustavnik suda, a Budimir uvaljuje bubice voditeljima FTV-a?!

Arhiva22.01.14, 23:37h

Nakon što je prošle sedmice u javnost procurio dio telefonskih razgovora koje su u februaru 2013. godine vodili predsjednik Federacije BiH Živko Budimir i urednik Informativnog programa FTV Avdo Avdić, stiže nastavak ove skandalozne priče...
Živko Budimir i Avdo Avdić

VEZANI TEKST:

SKANDALOZAN AUDIO DOKUMENT/ BRAĆA PO BLOKADI: Procurio snimak dogovora Živka Budimira i urednika FTV-a Avde Avdića koga treba povaliti u Dnevniku!

Nakon što je prošle sedmice u javnost procurio dio telefonskih razgovora koje su u februaru 2013. godine vodili predsjednik Federacije BiH Živko Budimir i urednik Informativnog programa FTV Avdo Avdić, stiže nastavak ove skandalozne priče.

Novi audio snimak koji se pojavio u javnosti bilježi razgovor Budimira i Avdića nakon sastanka SorensenKebo, u kome predsjednik Federacije informiše urednika FTV-a da su nakon Šahbaza Džihanovića, koji nije prošao za sudiju Ustavnog suda, "u igri" nova dva prijedloga - Hasan Pleh i „neka žena“. Avdo šalje odmah vozača pred predsjedništvo da uzme dokumente po kojima se predlažu nova imenovanja...

U sljedećem telefonskom razgovoru Budimir provjerava šta je snimljeno i šta će se emitovati u programu FTV-a u vezi sa Zukanom Helezom, a urednik Avdić bespogovorno slijedi instrukcije prvog čovjeka Federacije BiH.

Budimir je u ovom razgovoru i iznimno radostan jer su Zakon o reviziji i rad ministra Heleza proglašeni neustavnim, te sa glavnim urednikom dogovara dostavljanje dokumenta koji potvrđuje da kompletna revizija do sada provedena pada u vodu. Avdo dostavljanje dokumentacije ocjenjuje kao odličnu stvar.

No razgovor ide dalje... Budimir je došao do presude koju na FTV, u ruke uredniku Avdiću, šalje po Martinu Frančeševiću, te mu odmah daje i broj mobitela Mladena Jurišića, sudije koji je donio presudu, uz sugestije kako ga treba prozvati i lijepo snimiti, da malo objasni cijelu stvar... Avdo Avić na svemu puno zahvaljuje.

Novi razgovor u večernjim satima, Živko Budimir gleda emisiju 'Odgovorite ljudima' i proziva urednika Avdića - tko će postaviti pitanje Lidiji Korać, jer je nezadovoljan kako voditelj vodi razgovor?! Avdo mu šeretski odgovara da je ovo emisija pod naslovom 'Odgovorite ljudima' a ne 'Odgovorite predsjedniku'... Potom ismijavaju ministra Lijanovića koji tokom emisije dijeli ustav FBiH, a Budimir se pri kraju razgovora raspituje kako se može sugerisati voditelju šta da pita goste u studiji!?!

U međuvremenu, tokom razgovora pominje se i Svetozar Pudarić, a Avdo prenosi detalje sa zadnje sjednice predsjedništva stranke SDP gdje se govorilo o Šahbazu Džihanoviću, da bi se ćaskanje završilo sa instrukcijama koje se važno saopštenje treba objaviti u Dnevniku 3 FTV-a.

Podsjećamo, ovi razgovori su nakon hapšenja Živka Budimira postali predmet policijske istrage... Ono što se na snimcima koji su objavljeni na blogu Braca po blokadama može čuti, šokirat će i najspremnije. Da li je ovim FTV, kao javni servis, dodirnula svoje dno?!

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)
Direktor FTV-Živko Budimir daje naloge svom... by halidk


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook