ŠTA ĆE ODLUČITI VLADA KS NA DANAŠNJOJ SJEDNICI

GRAS diže cijene: Uskoro skuplji prevoz u Sarajevu?!

Arhiva21.01.14, 10:12h

Ukoliko Vlada KS-a usvoji ovu odluku za povećanje cijena karata, onda se sredstva moraju planirati u budžetu za ovu godinu. Budžet će biti manji nego prošle godine, a to znači da će izdvajanja za Gras biti veća i da će se sredstva iz jednog granta prebaciti na drugi da bi se ova odluka mogla realizovati, kaže ministar Bubica

trolejbus gras naslVlada Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici razmatrat će odluku o korekciji cijena karata koju je predložilo preduzeće Gras. Kako je za Oslobođenje kazao Jusuf Bubica, ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Ministarstvo saobraćaja je pripremilo materijal za Vladu KS-a i odluka zavisi od ministara.

Manji budžet 

- Ukoliko Vlada KS-a usvoji ovu odluku za povećanje cijena karata, onda se sredstva moraju planirati u budžetu za ovu godinu. Budžet će biti manji nego prošle godine, a to znači da će izdvajanja za Gras biti veća i da će se sredstva iz jednog granta prebaciti na drugi da bi se ova odluka mogla realizovati. Na koji način će se to uraditi, opet zavisi od Vlade KS-a. Zahtjev za korekciju cijena je jedan od sedam zaključaka koji su usvojeni na hitnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo krajem prošle godine, a da li će dobiti podršku, zavisi od odluke Vlade KS-a, pojasnio je Bubica.

Penzionerski kuponi

Ukoliko odluka dobije podršku Vlade KS-a, poskupjeli bi studentski, đački i kuponi subvencioniranih kategorija za deset maraka, s tim da bi Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo plaćalo razliku za učenike prvih i drugih razreda, šehidskih porodica i ratnih vojnih invalida i tih deset KM išlo bi kroz budžet. Penzionerski kuponi sada koštaju 14 KM, a i oni bi bili skuplji za deset, odnosno pet maraka bi dodatno plaćali korisnici, a pet bi platio Kanton Sarajevo. Cijene radničkih kupona ne bi se mijenjale i oni bi i dalje koštali 53 marke.

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook