ODGOVOR NA PRIJETNJE ISLAMISTA

SAD spremne pomoći Rusiji u 'odbrani' Sočija

Arhiva21.01.14, 09:40h

Na raspolaganju će biti zrakoplovna i pomorska sredstva, uključujući dva broda američke mornarice u Crnom moru, kao podrška i uz konsultacije s ruskim vlastima, navodi se u saopćenju

Olimpijske igre u SočijuSAD su spremne da pruže Rusiji podršku u okviru sigurnosnih priprema za ZOI u Sočiju, uključujući raspoređivanje vojnih brodova u Crnom moru, saopćio je Pentagon.

- SAD su spremne da daju svoju potpunu podršku ruskoj vladi za sigurnosne pripreme uoči ZOI - navodi se u saopćenju portparola Pentagona Johna Kirbyja.

Na raspolaganju će biti zrakoplovna i pomorska sredstva, uključujući dva broda američke mornarice u Crnom moru, kao podrška i uz konsultacije s ruskim vlastima, navodi se u saopćenju.

Ovakav prijedlog Washingtona već je iznio američki ministar odbrane Chuk Hagel u telefonskom razgovoru s ruskim ministrom odbrane Sergejm Šojguom 4. januara.

Moskva nije komentirala prijedlog.

U jučer objavljenom video snimku, ekstremisti iz ruskog Kavkaza su zaprijetili da će izvesti napade tokom ZOI, koje će se održati od 7. do 23. februara, prenosi Beta.

(Fena/md)

VEZANI TEKST: VIDEO/ ISLAMISTI S RUSKOG KAVKAZA OBEĆALI NAPADE ZA VRIJEME OLIMPIJSKIH IGARA: 'Pripremili smo poklon za Putina i za turiste kako bismo osvetili krv muslimana'


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook