EFIKASNO OTKRIVEN I LIŠEN SLOBODE

Besim Hasić uhapšen zbog slanja prijetećeg pisma institucijama u BiH

Arhiva20.01.14, 19:37h

Pripadnici Federalne uprave policije uhapsili su u Zavidovićima tridesetosmogodišnjeg Besima Hasića, koji je osumnjičen da je u prošli petak u pismu adresiranom na Informativni program BHRT-a uputio prijetnje institucijama BiH, entitetima i međunarodnim organizacijama

SIPA policijaPripadnici Federalne uprave policije uhapsili su u Zavidovićima tridesetosmogodišnjeg Besima Hasića, koji je osumnjičen da je u prošli petak u pismu adresiranom na Informativni program BHRT-a uputio prijetnje institucijama BiH, entitetima i međunarodnim organizacijama.

˝Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti predat na dalje ispitivanje tužitelju iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH. Osumnjičeni je nakon lišenja slobode, priznao izvršenje kaznenog djela, a naknadnom istragom bit će utvrđeni motivi i razlozi slanja prijetećeg pisma˝, saopćio je glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić.

Tužiteljstvo BiH je, nakon preuzimanja istrage u ovom predmetu, koordinirano radilo sa policijskim agencijama BiH i entiteta, kao i Ministarstvom sigurnosti BiH, na otkrivanju, lociranju i hapšenju pomenutog. ˝Ovom prigodom poručujemo svim građanima Bosne i Hercegovine, da Tužiteljstvo BiH i policijske institucije imaju kvalitetne i profesionalne kapacitete za otkrivanje počinitelja svih krivičnih djela, što potvrđuje i činjenica da je pošiljatelj anonimnog prijetećeg pisma, efikasno otkriven i lišen slobode˝, ističe Grubešić.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook