OTPALA MOGUĆNOST BORAVKA U ZENICI

Zmajevi će se za Mundijal pripremati u Hrasnici i na Grbavici

Arhiva20.01.14, 14:43h

Nakon toga Sušićevi izabranici neće imati okupljanja sve do 15. maja kada će se reprezentacija skupiti u Sarajevu. U glavnom gradu naše države Zmajevi će provesti 12 dana, nakon čega putuju u Sjedinjene Američke Države. Tokom priprema u Sarajevu naši najbolji fudbaleri trenirat će u Hrasnici i na Grbavici, a planirano je da tokom mini priprema dobiju dan ili dva slobodno

trening zmajeva u hrasnici/Foto: Anadolija
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine do početka Svjetskog prvenstva u Brazilu odigraće tri prijateljske i ujedno pripremne utakmice.

Zmajevi će svoju prvu probu pred Mundijal imati u Austriji kada će u Innsbrucku 5. marta igrati protiv reprezentacije Egipta. Planirano je da selektor Safet Sušić svoje igrače okupi dva dana ranije u glavnom gradu Tirola, a meč protiv Egipta na modernom Tivoli stadionu, renovinarom za potrebe Eura 2008, poslužit će najviše kao priprema za utakmicu protiv Nigerije.

Nakon toga Sušićevi izabranici neće imati okupljanja sve do 15. maja kada će se reprezentacija skupiti u Sarajevu. U glavnom gradu naše države Zmajevi će provesti 12 dana, nakon čega putuju u Sjedinjene Američke Države. Tokom priprema u Sarajevu naši najbolji fudbaleri trenirat će u Hrasnici i na Grbavici, a planirano je da tokom mini priprema dobiju dan ili dva slobodno.

Ipak, prije odmora Sušić će svojim reprezentativcima prirediti međusobno odigravanje utakmica. Postojala je mogućnost da se reprezentacija priprema u trening centru NFSBIH u Zenici, ali su Zmajevi izrazili želju za održavanjem kontiuiteta po pitanju smještaja i mjesta treninga, te je odlučeno da okupljanje naše reprezentacije bude u već uhodanoj bazi u hotelu Hercegovina na Ilidži, piše Reprezentacija.ba.

Predviđeno je da 27. maja otputuju u Ameriku gdje će nastaviti s pripremama, a za 31. maja i 5. juna dogovorene su prijateljske utakmice protiv Čilea i Meksika. Protiv Meksika ćemo najvjerovatnije igrati u Čikagu, ali zvaničnih potvrda o lokaciji boravka i utakmica naših fudbalera tokom boravka u Americi još uvijek nema.

(reprezentacija.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook