FOTO/ MARIJIN DVOR USKORO U NOVOM IZDANJU

Luksuz u kome će se zaposliti 1.500 novih radnika: Prošetajte Sarajevo City Centrom i prije otvaranja!

Arhiva20.01.14, 16:09h

Ovih dana užurbano teku završni radovi na izgradnji najvećeg hotelsko-poslovnog kompleksa u BiH, čije se otvaranje planira na proljeće ove godine. U iščekivanju skorog otvaranja, DEPO Portal vas vodi u blic šetnju kroz Sarajevo City Centar...
Sarajevo City Centar

Kada je prije nekoliko godina na jednoj od najatraktivnijih lokacija u centru Sarajeva, Marijin Dvoru, započeo sa gradnjom, Sarajevo City Centar doimao je kao megalomanski projekat koji nikada neće stići do svog kraja.

No ovih dana užurbano teku završni radovi na ovom impozantnom objektu, koji se sastoji od četiri odvojena ali komplementarna dijela: hotela s pet zvjezdica, poslovno uredskog prostora, šoping centra, zabavnog kompleksa i garaža koja će opsluživati cijeli Centar.

U iščekivanju skorog otvaranja ovog, najvećeg hotelsko-poslovnog zdanja u BiH, DEPO Portal vas vodi u blic šetnju kroz Sarajevo City Centar...

Sarajevo City Centar

Sarajevo City Centar

Ovako trenutno izgleda unutrašnjost glavnog dijela SCC-a u kome će se nalaziti raj za šopingholičare - Shopping Mall i zabavni kompleks. Oni se prostiru na površini od gotovo 49.500m2, a uključuju maloprodaju i popratne usluge, s jakim naglaskom na najpoznatije međunarodne brandove.

A ovako će izgledati u svojoj konačnici...

Sarajevo City Centar

Sarajevo City Centar

Sarajevo City Centar će biti jedina lokacija u glavnom gradu Bosne i Hercegovine gdje će posjetioci moći kupovati u poznatim radnjama Inditex Grupacije kao što su: Zara, Bershka, Massimo Dutti, Stradivarius i Pull & Bear.

Ove radnje će zauzimati ukupno 5,187 kvadratnih metara i imat će u ponudi sve što se može naći i u drugim svjetskim metropolama.

Osim Inditex grupacije, u Centru će biti smješteni i Brums, Cortefiel, Springfield, Tom Tailor, U.S. Polo, Woman Secret, Orsay, XYZ, Swarovski, PlayLand, Playbowling, te mnogi drugi.

Sarajevo City Centar

Uz jedinstveno šoping iskustvo, koje uključuje najveće svjetske brendove, hipermarket, prodavnice tehnike, mode, obuće, prostor od preko 3.000m2 rezervisan je za gastronomiju i jedini porodični zabavni centar u BiH.

Sarajevo City Centar

Zabavni centar bit će smješten na trećem i četvrtom spratu i predstavljat će jednu od najznačajnijih atrakcija SCC-a , dok će gastro kutak, sa više od 15 restorana, barova, kafića i slastičarni, gostima pružati raznolik izbor hrane i pića, sa 550 sjedećih mjesta u moderno uređenom ambijentu.

Osim atraktivne šoping i zabavne zone, znatiželju javnosti posebno golica hotel koji će biti smješten u okviru Sarajevo City Centra, a riječ je o hotelu visoke kategorije koji će se prostirati na površini od 13.900 m2 i raspolagati sa 224 luksuzne sobe.

Iako enterijer soba još nije sasvim utvrđen, gotovo sve će biti u ovom stilu... 

Sarajevo City Centar

Upravljanje hotelom je povjereno internacionalnom lancu Shaza Hotels, nezavisnoj kompaniji koja se bavi menadžmentom luksuznih hotela sa 5 zvjezdica. Njen rad podržan je afilijacijom sa prestižnim partnerom Kempinski hotelima, osnovanim davne 1897 godine.

Hotel će posjedovati i predsjedničke apartmane, sa eksluzivnim dizajnom u skladu sa najboljim svjetskim hotelima.

A evo kako izgledaju sobe i apartmani u Shaza hotelima širom svijeta...

Još jedan luksuzni Shaza hotel sa pet zvjezdica bit će izgrađen u Sarajevu i to u sklopu velikog hotelskog - poslovnog kompleksa 'Sarajevo City Center' na Marijin dvoru
Još jedan luksuzni Shaza hotel sa pet zvjezdica bit će izgrađen u Sarajevu i to u sklopu velikog hotelskog - poslovnog kompleksa 'Sarajevo City Center' na Marijin dvoru
Još jedan luksuzni Shaza hotel sa pet zvjezdica bit će izgrađen u Sarajevu i to u sklopu velikog hotelskog - poslovnog kompleksa 'Sarajevo City Center' na Marijin dvoru

U okviru hotela su planirana četiri restorana sa različitom ali unikatnom ponudom, dok će Hammam&Spa gostima nuditi visokosofticirane tretmane u okviru vrhunskih wellness usluga.

Za goste iz svijeta biznisa i poslovne prezentacije, grade se moderne prostorije opremljene najsavremenijom tehnologijom i brzim pristupom internetu, uz osoblje koje će biti spremnim da odgovori na svaki zahtjev, bez obzira na broj učesnika eventa.

Sarajevo City Centar

I na kraju, u sklopu SCC-a nalazi se i poslovna zgrada sa oko 6.000 m2 kancelarijskog prostora, koji će biti opremljen po najmodernijim standardima, a u podrumskim nivoima garaža sa preko 1.100 mjesta za parkiranje.

Parking je raspoređen na četiri nivoa podzemne garaže. Parking mjesta su personalizirana po kategorijama posjetilaca i organizirana oko komunikacijskih jezgara uz liftove i stepeništa.

Svaki nivo je individualiziran upotrebom različitih kolor shema i sistema osvjetljenja.

Sarajevo City Centar

Otvaranje Sarajevo City Centra planirano je na proljeće ove godine, premda se tačan datum još uvijek ne zna. No kada otpočne sa radom, ovaj Centar će upošljavati preko 1.500 ljudi, a njegovi graditelji vjeruju da će svojim jedinstvenim arhitektonskim i građevinskim rješenjem vrlo brzo postati prepoznatljiv simbol Sarajeva i cijele regije.
sarajevo city centar

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/A.Vrebac/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook