LOV NA MUDŽAHEDINE PRED OI U SOČIJU

Rusi u akciji ubili sedam terorista, među njima i crnu udovicu

Arhiva18.01.14, 21:44h

Ruska vojska ubila je sedmero ekstremista u Dagestanu , među kojima i jednu ženu potencijalnog bombaša samoubojicu, tri tjedna uoči početka Zimskih olimpijskih igara u Sočiju

lov na mudžahedineRuska vojska ubila je sedmero ekstremista u Dagestanu , među kojima i jednu ženu potencijalnog bombaša samoubojicu, tri tjedna uoči početka Zimskih olimpijskih igara u Sočiju.

Ruski Nacionalni odbor za antiterorizam objavio je da su teroristi ubijeni u većinski muslimanskoj ruskoj republici Dagestan i da su najvjerojatnije povezani s napadom na dagestanski restoran u kojem je u petak navečer ozlijeđeno 16 ljudi.

Među ubijenim dagestanskim teroristima je mlada žena koja se pripremala za samoubilački napad, tvrde u ruskom antiterorističkom tijelu.

Najmanje 16 ljudi, od kojih pet civila i dva policajca, ranjeno je u petak uvečer u napadu na jedan restoran u Mahačkali, glavnom gradu Dagestana.

Napad je izveden samo nekoliko trenutaka nakon što je državna televizija emitirala intervju s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u kojem je on obećao da će osigurati potpunu sigurnost na Olimpijskim igrama u Sočiju, usprkos strahovima od nastavka napada bombaša samoubojica povezanih s islamistima.

 

(fena/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook