FOTO/ PREPUNA SALA BKC-A UŽIVALA U VESELIM SKEČEVIMA

Večer za sjećanje! Zavirite kako je bilo na prvom bh. autorskom mjuziklu za djecu i odrasle 'DJ Šampinjon: Vrh svijeta'

Arhiva17.01.14, 20:43h

Muharem Vojniković-Muha, Tina Dervišević, Mirela Lela Laković, Elmir Krivalić briljantno majstorski su zabavljali djecu i odrasle

Prvi bh. autorski mjuzikl za djecu i odrasle Foto: DEPO Portal

Prvi bosankohercegovački mjuzikl za djecu i odrasle "DJ Šampinjon: Vrh svijeta" autora Muharema Vojnikovića večeras je odigran u Bosanskom kulturnom centru Sarajevo.

Prepuna sala BKC-a je uživala u veselim skečevima, songovima a djeca i roditelji su bili aktivni učesnici cjelokupnog programa punog šala i dosjetki.

Večer za sjećanje! Muharem Vojniković-Muha, Tina Dervišević, Mirela Lela Laković, Elmir Krivalić briljantno majstorski su zabavljali djecu  i odrasle.

Roditelji i mališani imali su priliku da vide zgode i nezgode, šale i pošalice uigrane ekipe.

Nakon četiri sarajevske gala premijere slijedi turneja širom BiH u trajanju od godinu dana, a cilj je da prvi domaći mjuzikl namijenjen djeci i roditeljima vidi oko 40 hiljada mališana u našoj zemlji.

Prioriteti autora i producentskog tima "Vrha svijeta" su promocija umjetnosti, kulture, ekologije, ljudskih prava i slobode izražavanja kod najmlađih na način koji je njima najprihvatljiviji - kroz muziku, ples i zabavu.

Objavljen je i promotivni video za "DJ Šampinjon: Vrh svijeta", prvi BH autorski mjuzikl namijenjen djeci i odraslima.

(Fena/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av/Foto: Nina Novaković)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook