UHAPŠEN 2012. GODINE

Predsjedniku Fenerbahčea potvrđena zatvorska kazna za namještanje utakmica

Arhiva17.01.14, 18:00h

Aziz Yildirim je uhapšen 2012. godine zajedno s više od 30 važnih osoba iz turskog nogometa, u akciji policije koja je pokrenuta zbog sumnji u namještanje rezultata

Aziz Yildirim

Krivično odjeljenje Apelacionog suda potvrdio je zatvorsku kaznu predsjedniku Fenerbahčea Azizu Yildirimu za namještanje utakmica, javlja Anadolu Agency (AA).

Aziz Yildirim je uhapšen 2012. godine zajedno s više od 30 važnih osoba iz turskog nogometa, u akciji policije koja je pokrenuta zbog sumnji u namještanje rezultata.

Sud u Ankari je tada osudio Yildirima na zatvorsku kaznu od šest godina i tri mjeseca zbog namještanja utakmica turskog prvenstva. Nakon izricanja kazne Yildirim je pušten na slobodu do pravosnažnosti presude.

Yildirim je u julu 2012. godine, poslije 358 dana provedenih u zatvoru, oslobođen optužbi za formiranje kriminalnih organizacija i namještanje utakmica u fudbalskoj ligi Turske.

Navijači Fenerbahčea, jednog od največih turskih nogometnih klubova, ispred zatvora su tada dočekali predsjednika Fenerbahčea.

Fenerbahče je u sezoni 2010/2011 osvojio šampionsku titulu Turske, ali je, zbog sumnje da je namještao utakmice, izbačen je iz Lige šampiona.

(Anadolija/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook