FOTO/ NOVI ŠEF STRUČNOG ŠTABA

Oko 600 navijača tuzlanske Slobode dočekalo Ćiru Blaževića, 'trenera svih trenera'!

Arhiva17.01.14, 15:08h

Po dolasku, Ćiro je izazvao brojne ovacije, a potom je u svom stilu i izjavio: 'Nema dileme, došao sam u Tuzlu da renomirani klub, prvoligaša iz BiH, vratim gdje mu je mjesto'

ćiro stigao u Tuzlu Foto: Anadolija

Miroslav Ćiro Blažević stigao je danas u Tuzlu, gdje će biti novi šef stručnog štaba fudbalskog kluba Sloboda iz Tuzle, javlja Anadolu Agency (AA).

Proslavljenog trenera na jezeru Panonica dočekalo je oko 600 navijača Slobode, kluba koji igra u prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine. Po dolasku, Ćiro je izazvao brojne ovacije, a potom je u svom stilu i izjavio: "Nema dileme, došao sam u Tuzlu da renomirani klub, prvoligaša iz BiH, vratim gdje mu je mjesto, a to je Premijer liga Bosne i Hercegovine".

ćiro stigao u Tuzlu

Miroslav Ćiro Blažević trenirao je brojne svjetske klubove, a bio je i na čelu četiri nogometne reprezentacije, Švicarske, Hrvatske, Irana i Bosne i Hercegovine. Najveći uspjeh postigao je sa reprezentacijom Hrvatske, kada je 1998. godine Hrvatska izborila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Sa nacionalnim timom BiH otišao je u baraž za Mundijal u Južnoafričkoj Republici 2010. godine, gdje je BiH eliminasana od Portugala.

ćiro stigao u Tuzlu

ćiro stigao u Tuzlu

(Anadolija/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook