VIDEO/ SMRTONOSNA INJEKCIJA

Osuđenik na smrt cijelih 15 minuta umirao u najstrašnijim mukama

Arhiva17.01.14, 08:58h

Nova je iinjekcija korištena prvi puta nakon što je državi ponestalo dotad korištenog pentobarbitala čiji je proizvođač iznio prigovor njegovom korištenju u pogubljenjima

dennis mcguireNova je iinjekcija korištena prvi puta nakon što je državi ponestalo dotad korištenog pentobarbitala čiji je proizvođač iznio prigovor njegovom korištenju u pogubljenjima.

Dennis McGuire, na smrt osuđeni ubkca posljednjih je 15 minuta svog života proveo grčeći se i pokušavajući doći do zraka, javlja Telegraph. McGuirea su vlasti u Ohiu ubile koristeći smrtonosnu injekcijom koja je sadržavala veliku dozu anestetika i sredstva protiv bolova.

Takva je injekcija korištena prvi puta nakon što je državi ponestalo do tad korištenog pentobarbitala čiji je proizvođač iznio prigovor njegovom korištenju u pogubljenjima.

Odvjetnici osuđenika upozoravali su kako će se njihov klijent, odluče li se vlasti na novu injekciju, ugušiti u agoniji.

 - Idem u nebo gdje ćemo se vidjeti kad dođete, rekao je McGuire svojoj djeci koja su promatrala egzekuciju. Nakon toga se počeo gušiti i trebalo mu je 15 minuta da konačno izdahne.

Na smrt je osuđen zbog ubojstva žene u sedmom mjesecu trudnoće 1989. i treći je osuđenik pogubljen u SAD-u ove godine.

 

(večernji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook