KEMAL BEGANOVIĆ, ZASTUPNIK SDP-A U FEDERALNOM PARLAMENTU

Prosječno informatički pismenom čovjeku jasno je da se ovdje radi o najjeftinijem i najsmješnijem falsifikatu

Arhiva16.01.14, 12:53h

U tekstu koji je uz falsificirani dokument objavio Dnevni avaz se spominje moja malenkost, Kemal Beganović, kao autor teksta, te ovom prilikom najoštrije odbacujem svaku mogućnost da spomenuti falsifikat ima ikakve veze sa SDPBiH, Forumom mladih SDP-a i sa mnom lično, navodi Beganović

Kemal BeganovićZastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Federalnom parlamentu i predsjednik Foruma mladih te stranke Kemal Beganović povodom objave lažnog dokumenta i navodnih instrukcija SDP-a svom članu o djelovanju na internetu i društvenim mrežama, izjavio je da je i "prosječno informatički pismenom čovjeku jasno da se radi o najjeftinijem i najsmješnijem falsifikatu".

- Autor falsifikata je koristio bespravno i protuzakonito logo SDP-a i memorandum prepravljen odranije slatih saopštenja iz Pres-centra SDP-a prema medijima u Bosni i Hercegovini - navodi Beganović i dodaje da su same instrukcije gnusne i odvratne do te mjere da ih ne vrijedi ni komentirati.

Falsificirani memorandum SDP-a i navodne instrukcije su kreirane 15. januara zašto postoje dokazi u sadržaju dokumenta i to osobe koja ima lažni Facebook profil na kojem je zloupotrijebljena fotografija poznate blogerice iz Zenice i lažnu e-mail adresu s koje je medijima poslan falsificirani dokument.

- U tekstu koji je uz falsificirani dokument objavio Dnevni avaz se spominje moja malenkost, Kemal Beganović, kao autor teksta, te ovom prilikom najoštrije odbacujem svaku mogućnost da spomenuti falsifikat ima ikakve veze sa SDPBiH, Forumom mladih SDP-a i sa mnom lično - navodi Beganović.

Oštro je osudio ovakvu i slične gnusne zloupotrebe i podmetanje i dodao da „sadržaj ovog falsifikata puno govori o mentalnom sklopu, poljuljanom samopouzdanju i panici u kojoj se nalaze autori i naručioci ovog jeftinog pamfleta“.

- Uzimajući u obzir da ovaj falsifikat podmeće gnusne neistine i promovira visok stepen netolerancije on svakako ima i elemente ozbiljnog krivičnog djela. Sukladno tome i jasnoj zloupotrebi moga imena, kao i zvaničnih znakova i memoranduma SDP-a, prinuđen sam radi zaštite integriteta vlastite ličnosti prijaviti ovaj slučaj istražnim policijskim organima, kao i nadležnom Tužilaštvu da u potpunosti ovaj slučaj izvedu načistac - naglasio je Beganović.

(Fena/md)

VEZANI TEKST: SDP BIH O NAVODNOM 'PLANU AKTIVNOSTI ZA INTERNET PROPAGANDU': Memorandum SDP-a je grubo zloupotrebljen, bit će posla za organe sigurnosti!


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook