BERDYCH UOČI MEČA SA NAJBOLJIM BH. TENISEROM

Damir Džumhur mi je nepoznat

Arhiva15.01.14, 20:00h

Damira Džumhura u 3. kolu očekuje bez sumnje najteži protivnik u dosadašnjoj karijeri. Najbolji bh. teniser će na megdan Tomasu Berdychu koji sinoć nije imao problema protiv De Scheppersa, kojeg je savladao u tri seta 6:4, 6:1, 6:3

Tomas BerdychDamira Džumhura u 3. kolu očekuje bez sumnje najteži protivnik u dosadašnjoj karijeri. Najbolji bh. teniser će na megdan Tomasu Berdychu koji sinoć nije imao problema protiv De Scheppersa, kojeg je savladao u tri seta 6:4, 6:1, 6:3.

Sedmi nosilac je bio zadovoljan nakon rutinske pobjede.

„Najvažnije je da sam sačuvao energiju. Igrao sam bez oscilacija, a posebno sam sretan što nisam izgubio servis“, kazao je nakon meča Čeh, koji gotovo ništa ne zna o narednom protivniku.

„Čuo sam da je Dodig predao zbog toga što nije mogao podnijeti vrućinu. Opet, ja sada očekujem nepoznatog protivnika. Pokušat ću pobijediti i plasirati se u osminu finala“, kazao je Berdych.

Još uvijek nije poznato na kojem će terenu Džumhur igrati protiv Čeha, ali zasigurno je da će ovaj put na terenu biti prisutne kamere. I nadamo se da će Čeh itekako upoznati Damira Džumhura.

(SCsport.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook