U SARAJEVU ODRŽANA IZBORNA SKUPŠTINA

Ovo je novo rukovodstvo Udruženja filmskih radnika BiH, na čelu sa rediteljicom Ines Tanović

Arhiva15.01.14, 18:29h

Udruženje filmskih radnika BiH je na izbornoj Skupštini, koja se održala u srijedu 15. januara 2014. godine u Kinu Meeting Point, odabralo novo rukovodstvo

Ines TanovićUdruženje filmskih radnika BiH je na izbornoj Skupštini, koja se održala u srijedu 15. januara 2014. godine u Kinu Meeting Point, odabralo novo rukovodstvo.

Dosadašnja predsjednica Upravnog odbora Udruženja podnijela je iscrpan izvještaj o aktivnostima u proteklom mandatu sa posebnim naglaskom na važne projekte za bosanskohercegovačku kinematografiju kao što su: godišnji katalog bh. filma, festival bh. filma, nagrada Ivica Matić, odabir bh. kandidata za nagradu Oskar, web stranici bhfilm.ba, te rad na zakonu o kinematografiji. Također se govorilo i o potezima na planu prijave Udruženja za licencu i za regulisanje autorskih prava u audio-vizualnom sektoru. Usvojene su promjene Statuta i akata Udruženja, te finansijski izvještaj i plan rada Udruženja za naredne dvije godine.

Većinom glasova prisutnih članova Udruženja odabrana je rediteljica i scenaristica Ines Tanović za novu predsjednicu Upravnog odbora.

Ines Tanović rođena je 1965., u Sarajevu. Diplomirala na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek za dramaturgiju. Od 1988. godine član Udruženja filmskih radnika Bosne i Hercegovine. Režirala je pet kratkih igranih filmova po vlastitom scenariju: KRUGOVI, IDEA, ČOVJEK S, SINDROM i BEZ KALORIJA. Od 1996. godine radi na Televiziji Bosne i Hercegovine kao urednik i reditelj na do sada preko 200 emisija. Neki od tih programa preuzeti su za Eurovizijsku razmjenu. Pisala je dramske tekstove za pozorište i radio. Od 1991. dio autorskog tima producentske kuće DOKUMENT gdje radi na projektima kao autor i reditelj. Godine 2010. režirala je omnibus NEKE DRUGE PRIČE, trenutno priprema svoj prvi igrani film.

Novi Upravni odbor Udruženje filmskih radnika FBiH čine: Amra Bakšić Čamo, Zoran Galić, Jovan Marjanović, Danis Tanović, Adis Đapo i Srđan Vuletić.

Upravni odbor Udruženja filmskih radnika u BiH čine: Amra Bakšić Čamo, Zoran Galić, Jovan Marjanović i Srđan Vuletić, dok Nadzorni odbor čine: Adis Đapo, Danis Tanović i Saša Hajduković, navodi se u saopštenju UFR BiH.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook