VIDEO/ OBJAVLJENE TAJNE SNIMKE IZ SJEVERNE KOREJE

Otpor režimu Kim Jong Una itekako postoji i on izgleda ovako...

Arhiva15.01.14, 12:03h

Iako bi se na prvi pogled možda moglo učiniti da su u Sjevernoj Koreji građani u prevelikom strahu da bi pružili otpor represiji, nove snimke dokazuju suprotno

snimci iz sjeverne korejeIako bi se na prvi pogled možda moglo učiniti da su u Sjevernoj Koreji građani u prevelikom strahu da bi pružili otpor represiji, nove snimke dokazuju suprotno.

 S obzirom na vojnički strog i čvrst dojam koji pokušava ostaviti izvan svojih granica, vanjskim je promatračima često teško zamisliti da u Sjevernoj Koreji ima neposluha. A upravo to prikazuju tajno zabilježene snimke iz te izolirane države, koje je u utorak objavila američka javna televizija PBS Na jednom se videu neimenovana Korejka žestoko posvađala s vojnikom koji joj je prigovarao što vodi ilegalni prijevoznički biznis. Dok su iza njih u kamionskoj prikolici sjedili brojni putnici, ona se s njim bez imalo straha nadglasavala, tražeći ga da joj pokaže zvjezdice, ako je pravi vojnik. U jednom je trenutku na njega i nasrnula, odgurujući ga od sebe i vičući mu da je 'gad i šu***'.

Nakon incidenta sva uzrujana ulazi u kamion i odlazi s mjesta događaja.su vojnici napali jednu ženu jer se, protivno zakonu, usudila odjenuti hlače. I u tom je slučaju bilo naguravanja i verbalnog nadmudrivanja, što je prizor gotovo nezamisliv na snimkama koje svakodnevno plasiraju državni mediji. Na drugom je videu zabilježen incident tokom kojega u vojnici napali jednu ženu jer se, protivno zakonu, usudila odjenuti hlače.

PBS je ova dva isječka objavio najavljujući veliki dokumentarac o Sjevernoj Koreji. Snimke je odande donio japanski novinar Jiro Ishimaru, a redatelj dokumentarca James Jones tvrdi da materijala ima toliko da mnoge stvari nisu uspjeli ni ugurati. Među njima je i snimka jednog donedavnog žestokog pristalice režima koji sasvim otvoreno Kim Jong-una naziva glupanom.

    

 

(jutarnji.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook