LAPSUS UGLEDNOG SPORTSKOG LISTA

Španska 'Marca' napisala da je Damir Džumhur 'srpski teniser'!

Arhiva15.01.14, 11:24h

Uputila sam Marci protestno pismo kako bi ispravili grešku u objavljenom tekstu. Pisala sam im u svoje lično ime i nadam se da će pod hitno ispraviti lapsus, istakla je za Anadolu Agency (AA) Zehra Obarčanin, predsjednica Teniskog kluba TenisPro

džumhur marca

Visokotiražni i ugledni španski sportski list „Marca“ u današnjoj priči o Damiru Džumhuru, bh. teniseru koji je senzacionalno prošao u treće kolo Australian Opena, piše i da je riječ „o srpskom teniseru“.

„Uputila sam Marci protestno pismo kako bi ispravili grešku u objavljenom tekstu. Pisala sam im u svoje lično ime i nadam se da će pod hitno ispraviti lapsus“, istakla je za Anadolu Agency (AA) Zehra Obarčanin, predsjednica Teniskog kluba TenisPro sa kojim je Damir Džumhur svojevremeno sarađivao, naglasivši:

„Svi su oduševljeni Damirovim uspjehom. I naši prijatelji iz Teniskog kluba Barcelona, gdje je Džumhur svojevremeno bio na treninzima na sva zvona hvala Damira. On je jedno divno dijete i presretni smo zbog njegovog sjajnog pothvata na Australian Openu. Svaka čast i njegovom ocu Nerfidu koji ga je mukotrpnim radom doveo do ovih visina“.  

„Marcin“ novinar David Menayo, između ostalog, u istom tekstu piše i kako je Džumhur jedan od osam bh. tenisera na ATP listi, kao i da je najviše rangiran među njima, te da sa 21 godinom piše historiju tenisa u svojoj zemlji kvalificiravši se u treće kolo prvog Grand Slaama sezone. Očito, kolega Menayo napravio je lapsus, odnosno napravio nenamjernu grešku u dijelu teksta gdje je Džumhura oslovio „srpskim teniserom“.

Damir Džumhur noćas je po srednjoevropskom vremenu u drugom kolu Australian Opena pobijedio Ivana Dodiga (Hrvatska) koji mu je predao meč zbog povrede. U trećem kolu Džumhur će igrati protiv sedmog reketa planete Čeha Tomasa Berdrycha.

(Anadolija/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook