TOMISLAV NIKOLIĆ, PREDSJEDNIK SRBIJE

Poručivao sam da ću jednog dana otkriti ubice Ćuruvije

Arhiva14.01.14, 21:55h

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio da je potpuno jasno da je "ubistvo (Ćuruvije) na monstruozan način organizovano i izvršeno od strane dijela državnog aparata, ali će ostati nejasno zašto to nijedna vlast do sada nije razotkrila"

tomislav nikolic

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić je povodom rasvjetljavanja ubistva novinara Slavka Ćuruvije i rezultata rada Komisije za istraživanje ubistava novinara, izjavio da je to ubistvo predugo opterećivalo srpsko društvo i predstavljalo je osnov za sukob između pripadnika različitih političkih opcija, prenosi Anadolu Agency.

Nikolić je u pismenoj izjavi naveo da je svojevremeno, sprovodeći politiku stranke kojoj je pripadao (Srpska radikalna stranka), iznio negativno mišljenje o tada već pokojnom Ćuruviji, što je, kako je istakao, poslužilo i dugo će da služi za politički obračun sa njim.

"Niko ne pominje da sam tada poručio njegovom bratu da ću jednog dana otkriti ubice. Ponosan sam što su promene u društvu, inicirane smenom vlasti u Srbiji, omogućile da mnoga najodgovornija mesta u državi zauzmu hrabri i pošteni ljudi koje je nemoguće zaustaviti u ostvarenju cilja da Srbija bude pravna i pravedna država", naveo je Nikolić u izjavi dostavljenoj medijima iz Službe za saradnju s medijima Predsjednika Srbije.

Predsjednik Srbije je ocijenio da je sada potpuno jasno da je "ubistvo (Ćuruvije) na monstruozan način organizovano i izvršeno od strane dijela državnog aparata, ali će ostati nejasno zašto to nijedna vlast do sada nije razotkrila".

"Akcija je vođena tajno i strpljivo, u želji da budu razotkrivni odgovorni nalogodavci i izvršioci, a da svi čestiti pripadnici različitih službi, koji su pod bilo kojom vlašću savesno i zakonito obavljali svoj posao, ponosno žive u zemlji koju su štitili ne žaleći ni svoj život", izjavio je Nikolić uputivši čestitke malobrojnima koje je predvodio Aleksandar Vučić koji su znali za akciju i sačuvali, kako se navodi, njenu tajnost.

On je ukazao i da je sad jasno da i akcije otkrivanja velikih narko dilera moraju da se vode na isti način, kako ne bi bilo opstrukcije onih koji akciju treba da sprovedu.

"Otkrivanje osumnjičenih za ubistvo Slavka Ćuruvije i prikupljene informacije dovešće do zadovoljenja pravde i predstavljaju upozorenje da se takav svirep zločin više nikada ne ponovi", zaključio je Nikolić.

Podsjećamo, u Beogradu su danas uhapšeni pripadnici DB-a Ratko Romić i Milan Radonjić, osumnjičeni za ubistvo novinara i urednika Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999. godine u Beogradu. Za ubistvo su kao nalogadovac osumnjičeni i šef resora DB-a Radomir Marković i kao izvršilac Miroslav Kurak.

Vezani tekst: Milorad Ulemek Legija otkrio ko su ubice novinara Slavka Ćuruvije

(Anadolija/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook