TRAGEDIJA U BEČKOM NASELJU

Državljanina Bosne i Hercegovine raznijela bomba u Austriji!

Arhiva14.01.14, 17:49h

Eksplozija je odjeknula na parkingu u gusto naseljenom kraju oko tri sata ujutro. Policija je ubrzo stigla na mjesto događaja, i prema polcijskim izvještajima, Zlatko N. je bio na mjestu vozača BMW-a. Obdukcija je pokazala da je preminuo od prostrijelne rane, piše austrijski Kurier

tragedija u austriji Foto: Kurier.at
U eksploziji ručne bombe u automobilu poginuo je Zlatko N. (45) političar i poduzetnik porijeklom iz BiH te njegov prijatelj Vladimir V (57). Nesreća se dogodila u gusto naseljenom bečkom naselju u Austriji.

Na Zlatkovom tijelu pronađene su i višestruke rane od vatrenog oružja, a policija ne isključuje mogućnost da su obojica bili žrtve neke mafijaške grupe, ali ni to da se radi o ubistvu i samoubistvu, piše Kurier.at.

Na uviđaju je utvrđeno da je bomba aktivirana u automobilu, ali ne i da li je riječ o nesretnom slučaju ili o namjerno izazvanoj tragediji. Naime, saslušani su svjedoci i nema naznaka da je događajem obuhvaćen još neko.

Eksplozija je odjeknula na parkingu u gusto naseljenom kraju oko tri sata ujutro. Policija je ubrzo stigla na mjesto događaja, i prema polcijskim izvještajima, Zlatko N. je bio na mjestu vozača BMW-a. Obdukcija je pokazala da je preminuo od prostrijelne rane, objavio je Kurier.

Vozilo nije prijavljeno na Zlatka N. Naime, automobil je uzeo na lizing Bugarin Georgi S. zaposlen u Salcburgu.

- Jednostavno sam u šoku. Pozajmio sam Zlatku automobil i s njim sam razgovarao u petak uvečer. On je bio sa svojim prijateljem Valdemarom - kazao je Georgi S, koji je pomogao u brzoj identifikaciji.

Portparol bečke policije Tomas Kajblinger potvrdio je da nema informacija da su žrtve povezane sa krivičnim djelima u Austriji ili drugim zemljama.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook