NESREĆA U SARAJEVU

Stravičan sudar na Grbavici, džip Nissan zabio se u stub ulične rasvjete i pokosio tri pješakinje

Arhiva14.01.14, 17:42h

U sarajevskom naselju Grbavica, na raskrsnici Zagrebačke ulice i Hamdije Čemerlića, danas nešto iz 17 časova dogodila se stravična saobraćajna nesreća kada je džip marke Nissan udario u stub ulične rasvjete

policijaFoto: Arhiv

U sarajevskom naselju Grbavica, na raskrsnici Zvorničke ulice i Hamdije Čemerlića, danas nešto iza 17 časova dogodila se stravična saobraćajna nesreća kada je džip marke Nissan udario u stub ulične rasvjete. Povrijeđene su tri pješakinje Arijana Ž. (1960), Ismeta K. (1962) i Magbula Dž. (1955).

"Pacijentkinje su primljene u 17:25 sati, sve su svjesne i orjentirane, ali više informacija o njihovom zdravstvenom stanju moći ćemo reči nakon što bude okončana dijagnostika", kazala je za DEPO Portal Biljana Jandrić, portparol KCUS-a.

Saobraćaj u ovom dijelu grada trenutno je zaustavljen, a na lice mjesta izašli su pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i služba Hitne pomoći.

- Pripadnici MUP-a vrše uviđaj, nakon čega će biti poznato više detalja nesreće. Dvije osobe su teže povrijeđene, no za sada se ne zna tačan stepen povreda. Dvoje kola Hitne pomoći izašlo je na teren i svi povrijeđeni bit će zbrinuti. Saobraćaj u Zagrebačkoj ulici do daljnjeg je obustavljen, potvrđeno je za DEPO Portal iz MUP-a KS.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook