VLADA KANTONA SARAJEVO

Pokrenuta procedura o zapošljavanju 130 novih policajaca!

Arhiva14.01.14, 16:07h

Nakon što okončaju već započeto školovanje, u ovoj godini će početi svoj rad ranije uposlenih 170 policijskih službenika. Kako je naglašeno u resornom ministarstvu, upošljavanje ukupno 300 novih policijaca i inspektora u ovoj i narednoj godini doprinijet će ekspeditivnijem radu Ministarstva i podizanju sigurnosti na još viši nivo, navodi se u saopštenju press službe Vlade Kantona Sarajevo

vlada ks nova
Na danas održanoj 51. sjednici Vlada Kantona Sarajevo donijela  je Plan interventnih mjera u slučajevima prekomjerne zagađenosti zraka u Kantonu Sarajevo. U odnosu na ranije planove iz 2003. i 2007.godine, novi Plan predviđa operativnije i realno provodive mjere, efikasnije i blagovremeno reagovanje u kriznim situacijama prekomjerne zagađenosti zraka.

U ovom lanu usklađene su nove granične vrijednosti zagađenja  zraka, u skladu sa federalnim propisima, te uvedene tolerantne vrijednosti za polutante koji se mjere na području  Kantona Sarajevo. Utvrđeni su i pragovi upozorenja i uzbune u slučajevima prekoračenja vrijednosti, jasnije je  efinisano učešće Civilne  zaštite u provođenju Plana te je predviđeno da građani putem posebnog Eko­telefona mogu prijaviti sumnjiva zagađenja iz pojedinih ložišta, kako bi se osiguralo efikasnije djelovanje nadležnih subjekata, navodi se u saopštenju press službe Vlade Kantona Sarajevo.

Radi  lakše  koordinacije  i  mobilnosti,  smanjen  je  broj  članova  Operativnog  štaba,  uvedeno  je Stručno  tijelo  za  nadzor,  kojim  će  koordinirati  Zavod  za  javno  zdravstvo  Kantona  Sarajevo,  a planirano je da se u najkraćem realnom roku izvrši evidencija obveznika primjene posebnih mjera, i to operatora pogona koji proizvode toplotnu energiju, a posebno privrednih i drugih subjekata, koji imaju kotlovnice na različita goriva.

Vlada je danas podržala pismenu inicijativu ministra unutrašnjih poslova KS Nermina Pećanca o pokretanju procedure upošljavanja novih 130 policijskih službenika u MUP­u Kantona Sarajevo, a koji bi na svoja radna mjesta trebali biti raspoređeni nakon što završe ropisanu  jednogodišnju edukaciju. Nakon što okončaju već započeto školovanje, u ovoj godini će početi svoj rad ranije uposlenih 170 policijskih službenika. Kako je naglašeno u resornom ministarstvu, upošljavanje ukupno 300 novih policijaca i inspektora u ovoj i narednoj godini doprinijet će ekspeditivnijem radu Ministarstva i podizanju sigurnosti na još viši nivo, navodi se u saopštenju press službe Vlade Kantona Sarajevo.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook