STARA LJUBAV

Ronaldo: Razmišljao sam o povratku u United, on mi je u srcu

Arhiva14.01.14, 11:56h

Cristiano Ronaldo izjavio je da je razmišljao o povratku u Manchester United, nakon što ga je Rio Ferdinand tokom ljeta pokušavao namamiti da se vrati na 'Old Trafford'

cristiano ronaldo novaCristiano Ronaldo izjavio je da je razmišljao o povratku u Manchester United, nakon što ga je Rio Ferdinand tokom ljeta pokušavao namamiti da se vrati na "Old Trafford".

Ferdinand je ranije otkrio da je bio u stalnom telefonskom kontaktu s Portugalcem da bi ga privolio na povratak, prije nego što je potpisao novi ugovor s Real Madridom.

Ronaldo, koji je okončao četverogodišnju dominaciju Lionela Messija kada je u pitanju izbor najboljeg igrača svijeta, naveo je da je ozbiljno razmišljao o povratku u Englesku nakon razgovora s Ferdinandom.

- Razmišljao sam o Unitedu. Oni su mi još u srcu. To je klub gdje sam proveo šest godina i koji volim. Tamo imam mnogo prijatelja i želim im sve najbolje - kazao je Ronaldo novinarima.

- Istina je da je Rio mnogo pričao sa mnom. Rio mi je dobar prijatelj, igrali smo zajedno mnogo godina u Unitedu i bili smo susjedi dok sam živio u Manchesteru. On je fantastičan momak i pokušao mi je promijeniti mišljenje - dodao je.

Ronaldo je prvi put osvojio "Zlatnu loptu" 2008. dok je igrao za United s kojim je osvojio Ligu prvaka. Sada je fokusiran na osvajanje titula s Realom i reprezentacijom Portugala.

- Dat ću sve od sebe da osvojim trofeje s Realom i reprezentacijom. Ova sezona za mene predstavlja izazov. Prošla godina je bila nevjerovatna. Postigao sam mnogo golova, 69 za Real i pomogao sam svojoj zemlji da se plasira na SP. To mi daje motivaciju da radim više i budem bolji. Ovu nagradu sam posvetio Eusebiju i svojim suigračima. To je za Eusebija, moje suigrače, sve koji me vole. To je bila posebna noć. Eusebio je naravno otišao, ali je s neba gledao veliki trenutak za portugalskog igrača - dodao je Ronaldo.

 

(fena/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook