'IGRE GLADI' - TRILOGIJA KOJA JE OSVOJILA PLANETU

Svjetski bestseler prodat u 26 miliona primjeraka: Knjiga.ba predstavlja jedan od najuzbudljivijih romana ikada!

Arhiva14.01.14, 09:59h

Uzbudljiva priča o nenadanim junacima u alternativnoj budućnosti u kojoj su Sjedinjene Američke Države propale, izmučene sušom, požarima, glađu i ratom, a njihovi stanovnici prisiljeni su sudjelovati na okrutnim igrama zaista ostavlja bez daha ljubitelje ove trilogije
igre gladi 1
igre gladi 2
igre gladi 3

Svjetski besteler “Igre gladi” Suzanne Collins, koji je dosada prodan u 26 milijuna primjeraka, nastavlja da osvaja prva mjesta na svim top listama najprodavanijih knjiga. Uzbudljiva priča o nenadanim junacima u alternativnoj budućnosti u kojoj su Sjedinjene Američke Države propale, izmučene sušom, požarima, glađu i ratom, a njihovi stanovnici prisiljeni su sudjelovati na okrutnim igrama zaista ostavlja bez daha ljubitelje ove trilogije.

Amerikanka Suzanne Collins, koja danas ima 50 godina, kći je američkog vojnika koji je služio u Vijetnamskom ratu. Možda to dijelom objašnjava njezinu fascinanciju ratničkim igrama.

Karijeru je započela 1991. pišući za dječije televizijske emisije. No, pravu čitateljsku glad izazvala je 2008., kada je objavljen prvi dio trilogije “Igre gladi”, bestseler The New York Timesa koji se na ljestivici najprodavanijih zadržao duže od 60 sedmica u kontinuitetu.

Drugu knjigu iz trilogije, “Plamen”, Collins je na engleskom jeziku objavila 2009. godine, a treću, “Šojka rugalica”, godinu dana kasnije

„Šesnaestogodišnja Ketnis Everdin, koja živi sa majkom i mlađom sestrom, smatra da je potpisala sebi smrtnu presudu kada se dobrovoljno prijavila da učestvuje u Igrama umjesto sestre. Međutim, bila je na vratima smrti i ranije – preživljavanje je njena druga priroda. Mada joj to nije bila namjera, postala je pravi borac. Međutim, ako želi da pobijedi, moraće da bira između preživljavanja i humanosti, između života i ljubavi...“ Ovo je ukratko sadržaj trilogoje koji je zaludjela svijet.

Urađena je i ekranizacija ovog vrlo uspješnog i odlično prihvaćenog bestselera, te je serijal pokupio vrlo dobre kritike, posebno naglašavajući sjajnu izvedbu tada nadolazeće zvijezde Jennifer Lawrence. Sjajna uloga, puno motivacije, pokretljivosti te uzbuđenja, svrstava njenu izvedbu u jednu od najboljih protekle godine.

Knjiga.ba vam predstavlja jednu od najuzbudljivijih trilogija koje ste ikad imali prilike pročitati:

http://www.knjiga.ba/igre-gladji-knjiga-prva-k9192.html
  
http://www.knjiga.ba/igre-gladji-lov-na-vatru-knjiga-djruga-k9195.html
  
http://www.knjiga.ba/igre-gladji-kreja-knjiga-treca-k9194.html

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/aa/E.Šabić)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook