FIFA

Kosovo može igrati prijateljske mečeve, ali ne protiv država bivše SFRJ!

Arhiva13.01.14, 16:29h

Fudbalska reprezentacija Kosova može igrati prijateljske utakmice, ali bez svojih državnih obilježja i intoniranja himne, saopćili su iz FIFA, prenosi Anadolu Agency

fadil vokri nova

Fudbalska reprezentacija Kosova može da igra prijateljske utakmice sa drugim državama, ali ne i sa selekcijama zemalja bivše SFR Jugoslavije, odlučio je Odbor za hitnost Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA).


„Fudbalska reprezentacija Kosova može igrati prijateljske utakmice, ali bez svojih državnih obilježja i intoniranja himne“,  saopćili su iz FIFA, , javlja Anadolu Agency (AA). 

Prema pisanju francuskog "L' Equipe", Kosovo bi prvu utakmicu trebalo odigrati 5. marta ove godine, a iz Prištine ističu da bi mogući protivnici njihove reprezentacije mogli biti SAD, Bugarska, Holandija ili Švedska.
  
Izvršni odbor FIFA o trajnom statusu fudbala Kosova raspravljat će na sjednici u martu. Iz Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i dalje traže da FS Kosova ne bude priznat u FIFA, jer kako kažu u Beogradu „Kosovo kao država nije priznata od strane Ujedinjenih naroda (UN), pa tako ne može biti priznata ni u FIFA i UEFA“. 

(Anadolija/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook