'BEZ OBZIRA KOLIKO TO NEKOME BILO PODSMIJAVANJE'

Dodik ne odustaje od aerodroma u Trebinju, iako je firma izbrisana iz privrednog registra!

Arhiva13.01.14, 15:33h

Naša je ideja da tamo napravimo aerodorom i od toga se neće odustati, bez obzira na to koliko to nekome bilo za podsmijavanje - ustvrdio je u izjavi novinarima u Banjoj Luci

Milorad Dodik nova

Iako su danas iz Ministarstva saobraćaja i veza RS-a potvrdili da je Javno preduzeće "Aerodrom Trebinje“ još prije više od godinu dana prestalo s radom, a od 1. januara 2014. godine izbrisano iz registra privrednih subjekata, entitetski predsjednik Milorad Dodik tvrdi da  nije odustao od izgradnje tog aerodroma.

-Naša je ideja da tamo napravimo aerodorom i od toga se neće odustati, bez obzira na to koliko to nekome bilo za podsmijavanje - ustvrdio je u izjavi novinarima u Banjoj Luci.

Po njegovom mišljenju, to je ostalo jedino od ranijih obećanja "velikih projekata“.

-Imamo razgovore s nekim ljudima. Vjerujem da ćemo u dogledno vrijeme tamo imati konkretne aktivnosti i uraditi aerodrom - ustvrdio je.

S druge strane, povodom pojavljivanja u javnosti informacije o prestanku s radom Javnog preduzeća "Aerodrom Trebinje“, Ministarstvo saobraćaja i veza podsjeća da je Vlada RS-a u Ekonomskoj politici za 2013 godinu donijela niz mjera radi prevazilaženja i ublažavanja efekata svjetske ekonomske krize i da je jedna od predloženih mjera i pripajanje "Aerodroma Trebinje“ a.d. preduzeću za usluge u zračnom saobraćaju "Aerodromi Republike Srpske“ a.d. Banja Luka.

U budžetu Republike Srpske za 2013. godinu nisu bila planirana sredstva namijenjena Javnom preduzeću "Aerodrom Trebinje“.

Od 1. januara 2014. godine, na snagu je stupila odluka Privrednog suda u Banjoj Luci o brisanju iz Registra privrednih subjekata, a Nadzorni odbor JP "Aerodrom Trebinje“ a.d Trebinje je 6. februara 2013. godine pokrenulo aktivnosti na spajanju uz pripajanje s preduzećem "Aerodromi Republike Srpske“ a.d. Banja Luka.

-Dakle, nakon provedenih procedura i donošenja odluke Privrednog suda u Banjoj Luci, ovo preduzeće je i zvanično izbrisano iz Registra privrednih subjekata, nakon što je s radom prestalo prije više od godinu dana - stoji u saopćenju resornog entitetskog ministarstva.

(Fena/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook