NAKON NIZA USPJEŠNIH FILMSKIH PROJEKATA

Uskoro snimanje novih domaćih igranih serija u produkciji Depo-a i Cinema TV

Arhiva13.01.14, 12:24h

'Ljubav i igre u olimpijskom gradu' i 'Dobrodošli u Orijent Ekspres' novi su igrani projekti produkcije DEPO i prvog bh. filmskog kanala Cinema TV, čija realizacija počinje tokom 2014. godine

cefurji-raus-0a(Foto: Sa snimanja filma 'Čefuri raus')

Nakon niza usješnih filmskih projekata (Sevdah za Karima, Body Complete, Čefuri raus, Ja sam iz Krajine, zemlje kestena), producentska kuća Depo u 2014. godini ulazi u realizaciju dvije velike domaće igrane filmske i tv serije. Produkciju ovih serija vodit će jedan od najupješnijih tv producenata ove vrste programa u BiH Jasmin Duraković (Lud, zbunjen, normalan, Pozitivna geografija, Viza za budućnost, Crna hronika).

Ove programe eksluzivno u BiH prikazivat će Cinema TV, prvi specijalizirani filmski bh. kanal, ali će se distribucija ovih sadržaja raditi i putem online distribucijskih platformi, kao i putem nekoliko vodećih tv stanica u regionu.

„Ljubav i igre u olimpijskom gradu“ naziv je filmskog serijala koji će u središtu pažnje imati male ljubavne priče situirane u više historijskih perioda Sarajeva – u vrijeme Olimpijade, u vrijeme opsade, kao i u današnje doba u bosanskoj prijestolnici.

U ovom projektu će biti angažirano više scenarista i reditelja, dok je ukupno planirano snimanje 18 mini igranih priča, koji će zajedno činiti i tri filmska ombnibusa.

Drugi projekat koji produkcija Depo planira snimati u 2014. je domaća igrana humoristička serija „Dobrodošli u Orijent Ekspres“, prema kreativnoj ideji Jasmina Durakovića, a prema scenarijima Dževada Hadžića. Riječ je o klasičnom sitcomu po uzoru na najbolje serije ove vrste iz tradicije bosanskog humora, u kojem će biti angažirani vrhunski glumci iz BiH i regiona. U prvoj sezoni serijala planirana je produkcija 14 epizoda.

Cinema TV će ovu seriju emitirati na tržištu BiH, no u toku su pregovori sa još nekoliko tv stanica u BiH i regionu oko učešća u (ko)produkciji projekta, dok će Depo raditi njegovu svjetsku digitalnu distribuciju.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ak)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook