PAPA FRANJO PORUČIO MAJKAMA

Ako su vam djeca gladna, slobodno ih dojite u crkvama!

Arhiva13.01.14, 08:30h

Za razliku od njegovih prethodnika, koji su na godišnjem krštenju često izgovarali dugo teologijom nabijene propovijedi, Papa je dao kratku improviziranu homiliju o djeci

papa Franjo

Papa Franjo u nedjelju je krstio 32 bebe u Sikstinskoj kapeli i rekao njihovim majkama, uključujući i jednu vjenčanu u građanskom a ne crkvenom braku, da se ne boje dojiti ih tamo, prenosi Hina.

Za razliku od njegovih prethodnika, koji su na godišnjem krštenju često izgovarali dugo teologijom nabijene propovijedi, Papa je dao kratku improviziranu homiliju o djeci.

"Danas će pjevati hor, no najljepši hor od svih je zbor djece koja će napraviti buku. Neka će plakati jer im nije ugodno ili zato što su gladna", rekao je u opuštenom tonu roditeljima.

Papa je majkama poručio i da se ne osjećaju zastrašeno okruženjem Sikstinske kapele.

"Ako su gladna, majke nahranite ih, bez razmišljanja. Zato jer su ona najvažniji ljudi ovdje", rekao je Papa u istom prostoru u kojem je 13. marta izabran za prvog ne-evropskog Papu u 1300 godina.

Papa Franjo je u intervjuu prošlog mjeseca rekao da se majke ne trebaju osjećati neugodno dojiti djecu tokom njegovih službi.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook