OBILJEŽAVANJE 30. GODIŠNJICE ZIMSKIH OLIMPIJSKIH IGARA

U Zetri okončana trodnevna manifestacija 'Ice Fest 2014.'

Arhiva12.01.14, 21:09h

Utakmicom regionalne hokajške EBEL lige Olimpija - KAC Klagenfurt večeras je u Zetri okončana trodnevna sportska manifestacija 'Ice Fest 2014.', upriličena u povodu obilježavanja 30. godišnjice održavanja 14. zimskih olimpijskih igara

sarajevo ice fest 2014- Utakmicom regionalne hokajške EBEL lige Olimpija - KAC Klagenfurt večeras je u Zetri okončana trodnevna sportska manifestacija "Ice Fest 2014.", upriličena u povodu obilježavanja 30. godišnjice održavanja 14. zimskih olimpijskih igara.

U prisustvu više od 7.000 ljubitelja hokeja u Zetri susret Olimpije i  KAC Klagenfurta, koji brani naslov u ovom takmičenju, okonačan je rezultatom 2:1 u korist austrijske ekipe.

Hokejaši Olimpije, koji su u Zetri bili formalni domaćini, u prvom susretu prije dva dana također su poraženi od još jednog austrijskog predstavnika - ekipe
Villacha sa 6:5. Ljubljanska ekipa sa dva nova poraza ostala je na posljednjem, 12. mjestu na tabeli.

EBEL liga spada u red najjačih regionalnih takmičenja  u Evropi u kojoj nastupaju predstavnici Austrije, Češke, Italije, Mađarske, Slovenije i Slovačke.

Pored utakmica EBEL lige, koje su bile glavni  događaj manifestacije, praznik hokeja  uveličali su  domaći mladi hokejaši, koji su bili  učesnici turnira zajedno s vršnjacima iz Slovenije, Hrvatske i Srbije. U sklopu manifestacije u subotu je odigrana i revijalna utakmica veterana, te organiziran "Ice Fest disko na ledu", uz prigodne muzičke sadržaje.

Organizatori manifestacije  bili su Hokejaški savez BiH i Hokejaški klub Olimpija iz Ljubljane, uz podršku EBEL lige, te uz pokroviteljstvo Grada Sarajeva.

Hokejaški spektakl bio je gledan  i izvan granica BiH, jer je Telemach   putem televizijskog kanala Sport Klub prenosio utakmice u sedam zemalja.

 

(fena/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook