BARACK OBAMA

Sharon je svoj život posvetio Izraelu

Arhiva11.01.14, 19:23h

Naglasio je kako će Sjedinjene Američke Države (SAD) nastaviti saradnju u oblasti sigurnosti kako bi se ostvario dugoročan mir u regiji

Barack ObamaAmerički predsjednik Barack Obama uputio je poruku saučešća povodom smrti bivšeg premijera Izraela Ariela Sharona, javlja Anadolu Agency (AA).

"U ime američkog naroda, Michelle i ja izražavamo naše najdublje saučešće porodici Ariela Sharona i izraelskom narodu nakon gubitka njihovog lidera. Sharon je bio lider koji je svoj život posvetio državi Izrael", naveo je Obama.

On je naglasio kako će Sjedinjene Američke Države (SAD) nastaviti saradnju u oblasti sigurnosti, kako bi se ostvario dugoročan mir u regiji.

"Ovom prilikom izražavamo našu posvećenost sigurnosti Izraela i zahvalnost na dugom prijeteljstvu dvije prijateljske zemlje i dva naroda. I dalje stremimo ka dugoročnom miru i sigurnosti za narod Izraela kroz našu posvećenost prema ostvarenju cilja izgradnje dvije države koje bi djelovale u miru i sigurnosti", poručio je američki predsjednik.

(FENA/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook