FOTO/ PROSLAVA DANA RS U BEOGRADU

'Republika Srpska je prije 22 godine krenula na dug put... Na njemu se zastajalo, ponekad pokleknulo, ali uprkos svemu trajemo već 22 godine'

Arhiva11.01.14, 15:45h

U Domu Narodne skupštine Srbije, u Beogradu, svečano je obilježen Dan Republike Srpske, a centralni događaj bio je "Koncert na dar" Banjalučke filharmonije i hora "Obilić"


Proslava Dana RS u Beogradu/ Foto: AAFoto: AA

Koncertom Banjalučke filharmonije i hora "Obilić", u Domu Narodne skupštine Srbije, u glavnom gradu Srbije, svečano je obilježen Dan Republike Srpske, javlja dopisnik Anadolu Agency.

Prije koncerta, u okviru svečanosti "Dan Srpske u Beogradu" sastali su se članovi Odbora za kulturu i informisanje i Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Narodne skupštine Srbije, sa članovima Odbora za obrazovanje, nauku i kulturu i informisanje Narodne Skupštine Republike Srpske.

Odvojeni sastanak imali su i predsjednici dvije Skupštine, Nebojša Stefanović i Igor Radojičić.

Nebojša Stefanović i Igor Radojičić/ Foto: AA

Predsjednik Narodne skupštine Srbije, Stefanović izrazio je veliko zadovoljstvo što se koncert, koji se izvodi u okviru svečanosti proslavljanja Dana Republike Srpske, izvodi i u Beogradu. On je uputio čestitke svom kolegi i poželio napredak Republici Srpskoj.

Predsjednik Skupštine Republike Srpske Igor Radojičić rekao je za ovaj bosanskohercegovački entitet: "Republika Srpska prije 22 godine krenula je na jedan dug put, na njemu se zastajalo, ponekada pokleknulo, ali uprkos svemu trajemo već 22 godine."

Proslava Dana RS u Beogradu/ Foto: AA

Ističući da su radost zbog rođendana željeli da podijele sa kolegama u Beogradu, Radojičić je rekao: "Veza između Republike Srbije i Republike Srpske za nas je značajna, jer ona nije samo politička, privredna, ekonomska..., ona je životna i mi želimo da zajedno proslavimo ovaj dan i pokažemo našu povezanost."

(AA/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook