OSRAMOTILA SE NA TV-U

Britanska zastupnica za BBC: 'Prijeti nam plimni val iz Jugoslavije!'

Arhiva11.01.14, 14:37h

Dosad plimnoga vala nije bilo, ali već sutra ili sljedeće godine možda stigne. Ne znamo trenutak kada će doći i to je problem. Prijeti nam plimni val iz Jugoslavije, rekla je Dorries odgovarajući na pitanje jednog Rumuna iz publike u studiju

Nadine DorriesGostujući u televizijskoj emisiji BBC Question Time, konzervativna zastupnica u britanskom parlamentu Nadine Dorries provalila je da njezinoj državi prijeti pravi tsunami imigranata iz jedne nepostojeće državne zajednice - Jugoslavije.

'Dosad plimnoga vala nije bilo, ali već sutra ili sljedeće godine možda stigne. Ne znamo trenutak kada će doći i to je problem. Prijeti nam plimni val iz Jugoslavije', rekla je Dorries odgovarajući na pitanje jednog Rumuna iz publike u studiju.

Njega je zanimalo hoće li 'rasistička retorika' napokon nestati iz javnog diskursa u Velikoj Britaniji nakon što je postalo očito da od 1. januara ove godine nikakav val imigranata iz Bugarske i Rumunije nije krenuo prema Otoku. Početkom godine tim je dvjema državama europsko tržište rada otvoreno u potpunosti, nakon što im je većina najbogatijih članica EU, u strahu od navale tamošnjih radnika, tržište ograničavala maksimalnih sedam godina.

Sam spomen Jugoslavije konzervativnu je parlamentarku odmah lansirao među najpopularnije teme na Twitteru, gdje su je korisnici uglavnom ismijavali zbog očite neinformiranosti o geopolitičkim promjenama na europskom kontinentu.

'Nadine Dorries očito ne prati Evroviziju', cinično je zaključio jedan korisnik Twittera. 'Poruka Nadine Dorries: Jugoslavija već neko vrijeme ne postoji. Njen je raspad rezultirao manjim trzavicama. Očito ste to propustili', napisao je drugi korisnik društvene mreže, čije riječi prenosi Independent .

Inače, slabo informirana zastupnica Dorries poznata je po nadimku 'Mad Nad' ili 'Pobješnjela Nad', a 2012. godine u stranci je zaradila suspenziju zbog sudjelovanja u trash reality showu 'I’m a Celebrity…Get Me Out of Here!'

(Jutarnji.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook