SARAJEVSKA CRNA HRONIKA

Oružana pljačka u Mercatoru, tri mladića uhapšena zbog pucnjave u 'Staklenom gradu'

Arhiva11.01.14, 13:03h

U petak oko 09.45 sati, u prodavnici Merkator d.o.o. Sarajevo, koja se nalazi u ulici Muahmeda ef. Pandže do broja 95, općina Novo Sarajevo, dvije nepoznate osobe uz prijetnju vatrenim oružjem - pištoljem, izvršile su krivično djelo razbojništva, nad radnicom K. S.

policija ks nova
Policijski službenici Druge Policijske uprave, PS Novo Sarajevo, u petak 10. januara u 01.15 sati lišili su slobode D.E., rođenog 1994. godine iz Sarajeva i F.A., rođenog 1995. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa, u STR "Azra", koja se nalazi u ulici Džamijska do broja 19, općina Novo Sarajevo.

O ovom događaju je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a D.E. i F.A. su nakon izvršene kriminalističke obrade otpušteni iz službenih prostorija.

RAZBOJNIŠTVO NAD RADNICOM U "MERKATOR-u"

U petak oko 09.45 sati, u prodavnici "Merkator" d.o.o. Sarajevo, koja se nalazi u ulici Muahmeda ef. Pandže do broja 95, općina Novo Sarajevo, dvije nepoznate osobe uz prijetnju vatrenim oružjem - pištoljem, izvršile su krivično djelo razbojništva, nad radnicom K. S., kojom prilikom je otuđena određena suma novca. O ovom događaju je obavješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavile uviđajne ekipe MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog događaja, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

J.S. LIŠEN SLOBODE ZBOG NAPADA NA POLICAJCA

Policijski službenici Prve PU, PS Centar, u petak u 10.10 sati lišili su slobode J.S., rođenog 1987. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu pri vršenju poslova sigurnosti, na štetu policijskog službenika PS Centar. O ovome je obaviješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a J.S. je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a KS.

B.M. LIŠEN SLOBODE ZBOG RAZBOJNIŠTVA

U petak u 08.30 sati, od policijskih službenika MUP-a RS, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP KS, preuzeli su lišenog slobode B.M., rođenog 1980. iz Sokoca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništva, izvršeno 2. novembra 2013., nad S.N. iz Busovače, u trgovinskoj radnji "Xin Cheng", koja se nalazi u ulici Safeta Zajke broj 328, općina Novi Grad Sarajevo. O ovome je obavješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.M. je nakon izvršene kriminalističke obrade jutros u 07.10 sati predat u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

TRI OSOBE LIŠENE SLOBODE ZBOG NEDOZVOLJENOG DRŽANJA ORUŽJA I IZAZIVANJA OPĆE OPASNOSTI

Policijski službenici Prve PU, PS Stari Grad, noćas u 01.15 sati, lišili su slobode Z.F., rođenog 1991., Z.A., rođenog 1984. iz Sarajeva i K.B., rođenog 1987. iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, krivično djelo iz člana 52 ZONDINOM-a i krivično djelo izazivanje opće opasnosti 28. decembra 2013., upotrebom vatrenog oružja, u "Staklenom gradu", u ulici Ferhadija broj 17, općina Stari Grad Sarajevo. Od Z.F., Z.A. i K.B. je oduzeta jedna automatska puška marke M70, kalibra 7,62 mm, sa okvirom i 13 komada metaka, jedan pištolj marke "češka zbrojovka" kalibra 7,62 mm, sa okvirom i sedam komada metaka, jedan pištolj marke "češka zbrojovka", kalibra 7,62 mm, sa okvirom i sedam komada metaka i jedan pištolj marke "crvena zastva", kalibra 6,35 mm, sa okvirom i četiri komada metaka. O ovome je obavješten dežurni tužitelj Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a navedene osobe su predate u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a KS, a nakon izvršene kriminalističke obrade bit će predate u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

KONTROLA SAOBRAĆAJA: URUČENO 527 PREKRŠAJNIH NALOGA

U toku proteklog dana, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja uručili su 527 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 31 vozača. Iz saobraćaja su isključena šest vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, četiri osobe bez položenog vozačkog ispita, osam osoba prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i 11 motornih vozila isključeno-neregistrovano, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću MUP-a KS.

(Fena/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook