ISKORISTITE VIKEND

Natprosječne temperature i u naredna tri dana!

Arhiva10.01.14, 15:03h

U Bosni i Hercegovini se i u naredna tri dana čekuju natprosječne temperature za ovo doba godine, ali sa nešto hladnijim jutrima

Sunce izmamilo Sarajlije u šetnju/ Foto: DEPO PORTAL

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH sutra će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5 °C, na jugu Hercegovine od 3 do 7 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 16 °C, piše Oslobođenje.ba.

U nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5 °C, na jugu Hercegovine od 4 do 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12 °C, na jugu Hercegovine od 11 do 15 °C.

U ponedjeljak će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između – 2 i 3 °C, na jugu Hercegovine od 2 do 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 12 °C, na jugu Hercegovine od 10 do 14 °C.

Danas je u BiH bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Temperature zraka izmjerene u 13 sati imale su slijedeće vrijednosti: Bjelašnica 1 °C, Prijedor 5, Doboj 6, Goražde, Gradačac, Ivan Sedlo, Kupres i Livno 7, Banja Luka, Bijeljina i Sanski Most 8, Drvar i Stolac 9, Mostar i Tuzla 10, Neum, Sokolac, Trebinje, Zenica i Zvornik 11, Bugojno i Sarajevo 12, Bihać i Srebrenica 13 °C.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook