U DVORANI HUAN ANTIONIO SAMARANCH

Gradonačelnik Komšić pozvao građane Sarajeva, BiH i šire da prisustvuju trodnevnom festivalu hokeja u 'Zetri'

Arhiva10.01.14, 14:48h

Pod pokroviteljstvom gradonačelnika prof. dr. Ive Komšića i Grada Sarajeva ovoga vikenda održat će se istinski hokejaški spektakl pod nazivom 'Ice Fest Sarajevo 2014.' u dvorani Huan Antonio Samaranch

IVO KOMŠIĆPod pokroviteljstvom gradonačelnika prof. dr. Ive Komšića i Grada Sarajeva ovoga vikenda održat će se istinski hokejaški spektakl pod nazivom 'Ice Fest Sarajevo 2014.'  u dvorani Huan Antonio Samaranch.

'Neobično mi je drago što će u ovom hramu olimpizma, na 15. godišnjicu njegove obnove, hokejaši Olimpije, Vilaha i Klagenfurta, sudionici najjače evropske hokejaške lige, te mladi hokejaši iz regiona i veterani uveličati najveći hokejaški događaj nakon Zimskih olimpijskih igara', kaže prof. Komšić.

Gradonačelnik naglašava da ova manifestacija predstavlja lijepi uvod u Program obilježavanja 30. godišnjice od održavanja zimske olimpijade, po kojoj je Sarajevo postalo prepoznatljivo mjesto u svijetu. „Kažu da smo organizirali do tada najbolje zimske olimpijske igre. Siguran sam da ćemo takav uspjeh, podršku i zajedništvo ponoviti i u tome biti još uspješniji 2017. - na Zimskoj olimpijadi mladih, kojoj smo domaćini zajedno sa Istočnim Sarajevom“, istaknuo je prof. Komšić.

Gradonačelnik prof. Komšić posebno naglašava da će Sarajevo ova tri dana biti privilegovan grad! Ovim istinskim hokejaškim spektaklom ponovno će biti u žiži svjetske javnosti! Ali, sada šaljući svijetu jednu novu, pozitivniju sliku o sebi.

Zato gradonačelnik prof. dr. Ivo Komšić poziva sve građane Sarajeva i cijele Bosne i Hercegovine, ali i šre, da prisustvuju ovom vrhunskom sportskom događaju, koji će biti emitiran u direktnom prijenosu u 7 evropskih zemalja i kojeg će pratiti najmanje 40 miliona ljudi.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook