VLASTI POKRENULE OPSEŽNU ANTITERORISTIČKU OPERACIJU

Pet izrešetanih tijela pronađeno blizu Sočija

Arhiva10.01.14, 08:37h

Zimske olimpijske igre održavaju se od 7. do 23. februara, a mjere sigurnosti bit će na snazi do 23. marta, sedam dana nakon što se završe i Paraolimpijske igre koje će trajati od 7. do 16. marta

rusija policija
Pet leševa s ranama od metaka pronađeno je u četiri vozila na jugu Rusije, 250 kilometara daleko od Sočija, grada domaćina Zimskih olimpijskih igara, zbog čega su ruske vlasti pokrenule opsežnu antiterorističku operaciju.

Ruske vlasti saopćile su da je u distriktima Predgornji i Kirov u regionu Stavropolj proglašena uzbuna nakon pronalaska pet izrešetanih osoba u četiri vozila. Pokrenuta antiteroristička operacija, prema ruskim zakonima, daje ovlaštenje snagama sigurnosti da evakuiraju stanovništvo i da kontroliraju sva vozila i ljude bez konkretnog razloga.

Stavropolj graniči s regijom Krasnodarom, u kojoj se nalazi Soči. Mjere sigurnosti bez presedana u olimpijskoj historiji stupile su prije dva dana na snagu u Rusiji, mjesec dana pred početak Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, nakon dva samoubilačka napada krajem decembra. Podsjećamo, tada su bombaši samoubice usmrtili najmanje 34 osobe u napadima u Volgogradu.

Zimske olimpijske igre održavaju se od 7. do 23. februara, a mjere sigurnosti bit će na snazi do 23. marta, sedam dana nakon što se završe i Paraolimpijske igre koje će trajati od 7. do 16. marta.

(federalna.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook