UPUĆEN POZIV ŽIVKU BUDIMIRU

SDP BiH: Akteri politike 'Što gore to bolje' pokušavaju urušiti finansijsku stabilnost BiH

Arhiva09.01.14, 19:18h

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine sa današnje sjednice uputilo je poziv predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru da povuče ili stavi van snage svoju odluku o smjeni federalnog ministra finansija Ante Krajine

SDP BiH nova Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine sa današnje sjednice uputilo je poziv predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru da povuče ili stavi van snage svoju odluku o smjeni federalnog ministra finansija Ante Krajine.

Predsjedništvo SDP-a BiH smatra odluku predsjednika Federacije BiH nezakonitom i neustavnom.

U saopćenju SDP-a BiH navodi se da su usvajanjem budžeta BiH poraženi akteri politike „što gore to bolje“ čime su isti očigledno prešli na plan B, a to je rušenje finansijske stabilnosti nezakonitom i nelegalnom smjenom ministra Krajine.

Dodaje se da će SDPBiH uložiti maksimalan napor na iznalaženju rješenja, radi što brže normalizacije stanja u Federaciji BiH, uključujući i normalno funkcioniranje federalnih institucija.

Predsjedništvo SDP-a poziva OHR i druge međunarodne institucije da se aktivnije uključe u rješavanje postojeće situacije, kako bi se što prije pronašlo rješenje i odblokirali procesi za neometano funkcioniranje finansijskih tokova u Federaciji BiH.

Predsjedništvo SDP-a pozdravlja aktivnosti i komunikaciju premijera Nermina Nikšića i guvernera Centralne banke BiH Kemala Kozarića sa međunarodnim finansijskim institucijama čime je plaćen dug prema Fondu OPEC, a time i spriječen finansijski kolaps BiH.

Direktni rezultat ovih aktivnosti je, ne samo sprječavanje srozavanja kreditnog rejtinga, već i spašavanje čitave Bosne i Hercegovine - saopćeno je iz Centra za informisanje SDP-a BiH.

 

(fena/dh)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook