VIDEO/ FENOMENALNA TROJKA BH. REPREZENTATIVCA

Mirza Teletović pucao s 'Bijele kuće' i pogodio!

Arhiva09.01.14, 08:15h

Ovog puta u Berclays Centru poklekli su veoma dobri Golden State Warriorsi. Završilo je 102:98, a Teletović je opet meč počeo s klupe, ali je pred kraj prve dionice pogodio trojku i nagovijestio da će ponovo imati veoma dobro veče

teletović nova
Brooklyn Neti su sinoć upisali četvrtu uzastopnu pobjedu, a ponovo je odličan u pobjedničkim redovima bio naš najbolji košarkaš Mirza Teletović.

Ovog puta u Berclays Centru poklekli su veoma dobri Golden State Warriorsi. Završilo je 102:98, a Teletović je opet meč počeo s klupe, ali je pred kraj prve dionice pogodio trojku i nagovijestio da će ponovo imati veoma dobro veče, prenosi Sport.ba.

“Mrežice” su drugu četvrtinu dobile uvjerljivo sa 37:20, a Mirza je poluvrijeme zaključio izvanrednom trojkom…Ako je ona trojka na Evropskom prvenstvu u Sloveniji protiv Litvanije bila s parkinga šta tek reći za ovaj hitac.

To je bilo dovoljno za vodstvo od sedam razlike (59:52) prije odlaska na odmor. U nastavku je Mirza pogodio još samo dva slobodna bacanja (stopostotan učinak), te je meč okončao sa osam poena, odličnih 10 skokova i dvije asistencije.

Na terenu je proveo skoro pola sata (29 minuta i tri sekunde), a šut za tri poena je bio 2/5. Tako mu je za samo dva poena izmakao double-double učinak.

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook