CENTROTRANS EUROLINES ULAZI U VELIKI PROJEKT

Autobuska stanica u Sarajevu imat će hotel i trgovački centar

Arhiva09.01.14, 08:08h

Planirani početak radova je u 2015, a završetak radova je krajem 2015. godine, kazala je Aida Smajić iz Službe za odnose sa javnošću Centrotrans Eurolinesa.

autobuska stanica sarajevo
Centrotrans Eurolines u ovoj godini počinje izuzetno zahtjevan i skup projekat koji Sarajlije, ali i svi putnici koji dolaze u grad dugo čekaju. Planiran je završetak svih pripremnih radnji u vezi s izgradnjom nove autobuske stanice, što podrazumijeva izradu glavnog projekta, pribavljanje dozvole za gradnju i pripremu gradilišta, piše Oslobođenje.ba.

Završetak radova

- Planiramo da do kraja 2014. godine obezbijedimo svu potrebnu dokumentaciju, a izgradnju i investiciju otpočet ćemo nakon završetka pregovora sa zainteresiranim partnerima za zajedničko ulaganje. Planirani početak radova je u 2015, a završetak radova je krajem 2015. godine, kazala je Aida Smajić iz Službe za odnose sa javnošću Centrotrans Eurolinesa.

U narednom periodu za Centrotrans Eurolines jedan od najvećih investicionih projekata jeste upravo izgradnja saobraćajno-poslovnog centra koji bi bio lociran na prostoru sadašnje autobuske stanice u Sarajevu. Na ovom lokalitetu će biti izgrađena nova, moderno opremljena autobuska stanica, u sklopu koje će se nalaziti hotel sa 150 soba, poslovno-saobraćajni centar na 37.300 kvadratnih metara, podzemne garaže kapaciteta 400 parking-mjesta, te ostali potrebni sadržaji.

Rušenje objekta

- Planirano je potpuno rušenje starog objekta i izgradnja novog modernog centra. Radovi će se odvijati u fazama, prvo će se izgraditi podzemne garaže i autobuska stanica, a u drugoj fazi će se graditi trgovački centar, naglasila je Smajić.

Projekat izgradnje nove autobuske stanice i pratećih objekata vrijedan je oko 60 miliona KM.

(Oslobođenje.ba/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/av)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook