SAMO U COLORADU

Legalni trgovci marihuanom u sedam dana napravili pet miliona dolara prometa

Arhiva09.01.14, 09:44h

Colorado i Washington dvije su američke savezne države u kojima je od 1. januara ove godine marihuana postala sasvim legalna. Prodaja marihuane u Coloradu je već započela, a uskoro će se prve trgovine s travom otvoriti i u Washingtonu

marihuana novaU samo sedam dana legalni trgovci marihuanom u američkoj saveznoj državi Colorado napravili su pet miliona dolara prometa, javlja Huffington Post.

Colorado i Washington dvije su američke savezne države u kojima je od 1. januara ove godine marihuana postala sasvim legalna. Prodaja marihuane u Coloradu je već započela, a uskoro će se prve trgovine s travom otvoriti i u Washingtonu.

U Coloradu od 1. januara posluje ukupno 37 trgovina koje prodaju marihuanu. Do sada su imali ukupni promet od pet miliona dolara. Marihuanu u Coloradu legalno mogu kupiti sve osobe starije od 21 godinu.

Prema projekcijama, ukupni godišnji promet od trgovine marihuanom u Coloradu iznosit će 600 miliona dolara. Od toga će država putem poreza uprihodovati oko 70 miliona dolara.

"Svaki dan otkad smo krenuli s poslom 1. januara je bio najbolji poslovni dan dosad", kazao je za Denver 9News Andy Williams, vlasnik trgovine marihuanom u Denveru.

Veće trgovine u prvom su tjednu prodale oko 30 kilograma marihuane. Manje trgovine prodale su oko 15 kilograma. Stanovnici Colorada u jednoj trgovini mogu kupiti najviše 28 grama marihuane. Turisti mogu kupiti četvrtinu tog iznosa.

(Index.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook